Днес, многопрофилна болница „Сърце и Мозък“ подаде сигнал до прокуратурата

...
Днес, многопрофилна болница „Сърце и Мозък“ подаде сигнал до прокуратурата
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Болница даде Сербезова на Прокуратурата за съмнения в корупция

Днес, многопрофилна болница „ Сърце и Мозък “ подаде сигнал до прокуратурата и КПКОНПИ против министъра на опазването на здравето Асена Сербезова заради подозрения за корупция и корист със служебно състояние.

Ето какво написа в позиция на лечебното заведение:

Днес, многопрофилна болница „ Сърце и Мозък “ подаде сигнал до прокуратурата и КПКОНПИ против министъра на опазването на здравето Асена Сербезова заради подозрения за корупция, корист със служебно състояние, търговия с въздействие и спор на ползи. Сигналът касае към този момент отлежалата повече от година в Министерство на здравеопазването кореспонденция във връзка плана за откриване на високотехнологична болница „ Сърце и Мозък “ в София. Всички законови периоди са от дълго време изтекли, като към момента липсва изговаряне от министерството. От управлението на лечебното заведение се съмняват, че персонално Сербезова задържа разрешението на „ Сърце и Мозък “ макар заявката на предходния длъжностен министър пред Народното събрание, че преписката е „ съвършена “.

В „ 12 без 5 “ министърът в оставка Сербезова трескаво издадецели пет заповеди за нови действия на УМБАЛ „ Софиямед “, „ УМБАЛ Пълмед “, „ МБАЛ Бургасмед “, „ МБАЛ Света София “ и МБАЛ „ Света Анна “ за същите медицински действия, за които „ Сърце и Мозък “ чака повече от година.

„ Софиямед “, „ Пълмед “ и „ Бургасмед “ са благосъстоятелност на Михаил Тиков, прочут с контрола си върху Българския лекарски съюз чрез някогашния шеф на болница „ Пълмед “ доктор Иван Маджаров.

Другата болница, получила позволение, а точно МБАЛ „ Света Анна “, е тясно обвързвана с някогашния министър на опазването на здравето Петър Москов, който по време на ръководството си се прочу с далаверите с ваксини и абсолютния безпорядък при опитите за въвеждане на пръстов отпечатък в лечебните заведения. Безуспешна и единствено на хартия остана и провъзгласената от него промяна в опазването на здравето.

Трябва да бъде упомената и „ МБАЛ Света София “, благосъстоятелност на семейство Мазнейкови. Самата доктор Валентина Мазнейкова постоянно загатва околните си връзки с министър Сербезова като неин персонален гинеколог. Семейство Мазнейкови имат „ МБАЛ Света София “ посредством сдружението " Билдинг хоспиталс " АД.

Така на процедура „ Софиямед “, „ Света Анна “ и „ Света София “ получиха по ускорена процедура желаните от „ Сърце и Мозък “ действия и кревати за гр. София посредством позволение от Министерство на здравеопазването, до момента в който преписката на „ Сърце и Мозък “ продължава да „ стои на трупчета “ с привидния мотив на Сербезова за липса на нужда от откриване на нови кревати на територията на София.

Очевидно обаче не по този метод стои въпросът, когато сходно искане е направено от други, свързани с властта по един или различен метод, лечебни заведения, които са подали своите претенции доста месеци след „ Сърце и Мозък “. Това не може да не породи основателни подозрения за корупция, търговия с въздействие и спор на ползи на министър Сербезова, като в този развой постоянно има минимум две страни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР