Днес министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова подписа нова заповед,

...
Днес министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова подписа нова заповед,
Коментари Харесай

Министърът на здравеопазването определи ресорите на заместниците си

Днес министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова подписа нова заповед, с която разпорежда на тримата заместник-министри съответни функционалности по съгласуваност и надзор върху политиките в системата на опазването на здравето

Заместник-министър доктор Петър Грибнев ще дава отговор за дирекциите „ Защита на правата на пациентите “, „ Лечебни действия “ и „ Търговски сдружения и благосъстоятелност “, както и за активността на отдел „ Обществени поръчки “ в дирекция „ Стопански действия и публични поръчки “. Д-р Грибнев ще реализира и контрола върху Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ, Националния център по трансфузионна хематология, Националната експертна лекарска комисия, районните центрове по трансфузионна хематология и центровете за незабавна здравна помощ.

Заместник-министър доцент доктор Любомир Бакаливанов ще управлява активността на дирекциите „ Европейска съгласуваност и интернационално съдействие “, „ Лекарствена политика “ и „ Опазване на публичното здраве и здравен надзор “. В неговия сектор е и контролът върху домовете за медико-социални грижи за деца, държавните психиатрични болници; центровете за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести, районните здравни инспекции, Изпълнителната организация по медикаментите, Националния център по заразни и паразитни заболявания, Националния център по публично здраве и разбори, Националния център по радиобиология и радиационна отбрана, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули, както и върху Центъра за асистирана репродукция.

Заместник-министър Невена Цанкова поема дирекциите „ Бюджет и финанси “, „ Електронно опазване на здравето “ и „ Международни планове и стратегии “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР