Днес международната общност отбелязва Световния ден на социалния работник.У нас

...
Днес международната общност отбелязва Световния ден на социалния работник.У нас
Коментари Харесай

„Не съм живял напразно“, но социалните работници не достигат, а заплатите - ниски

Днес интернационалната общественост отбелязва Световния ден на обществения служащ.

У нас - ниските заплати са причина за дефицита на работещи. в обществената сфера.

Каква е мотивацията на тези, които работят в услуга на другите?

Основното им искане е за 30% нарастване на заплатите

30 години от живота си Драгомир Иванов посвещава на грижа за другите. С чисто сърце и себеотдаване той се отличава като един от най-хубавите чиновници.

Сред хората, за които се грижи, е 55-годишният Иван. Посещава го и през уикенда, въпреки и да не записано в длъжностната му характерност.

„ Всеки ден би трябвало да се храни, да се преоблича, да му се оказва поддръжка в всекидневието. Аз съм тука, тъй като сега и ние, и общината не можем да намерим за него помощник “, разяснява Драгомир.

Специално за Bulgaria Wants You, един от най-уважаваните експерти в областта на обществената политика, разтълкува тематиката за правата на дамите при развъждане на дете до 2-годишна възраст

Помощ за персоналната хигиена, позвъняване до доктора, заплащане на сметки - всичко това той прави за клиентите си всекидневно.

„ Работата ми осмисли живота – това, че съм работил всичките тези 28 години. Такива триумфи -хора, които ще останат даже след мен, ме карат да си мисля, че не съм живял на вятъра “, споделя общественият служащ.

Около 300 души е дефицитът на обществените рабоитници, които посещават адреси. Това оставя хора в потребност без грижа или с нищожна такава.

„ Млади хора все по-рядко стартират работа и при нас, в случай че стартират, доста бързо напущат. Системата остава без фрагменти и по тази причина желая да сигнализирам доста съществено “, разяснява доктор Надя Танева, ИА " Социално подкрепяне ".

В началото на годината обществените служащи предизвестиха, че са в подготвеност за протестни дейности поради ниски заплати. От 1 април се чака растеж във възнагражденията им, само че с какъв брой - не е ясно. А през днешния ден най-хубавите измежду тях бяха наградени.

„ Да бъдеш обществен служащ, да бъдеш чиновник в обществена услуга, е в действителност предопределение “, разяснява Иванка Шалапатова, министър на труда и обществената политика.

Сред отличените обществени служащи е и Драгомир.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР