Днес максималните температури ще бъдат от около 6° в районите

...
Днес максималните температури ще бъдат от около 6° в районите
Коментари Харесай

Очаква ни облачно време със слаби превалявания от дъжд

Днес оптималните температури ще бъдат от към 6° в регионите с по-трайни мъгли, до към 14° тук-там в Дунавската низина. Ще има и слаби превалявания от дъжд, по най-високите планински елементи – от сняг. Ще духа слаб, в Северна и Източна България, в това число и по Черноморието - сдържан вятър от запад-югозапад.

През нощта ще бъде безоблачно, със слаб до сдържан югозападен вятър. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, в София - към 3°.

В утринните часове тук-там в низините и котловините още веднъж ще има условия за мъгли. Утре денят ще стартира със слънчево време. В следобедните часове облачността ще се усили и до вечерта ще превали дъжд, основно в западната половина от страната. Максималните температури ще са сред 12° и 16°, в София - към 12°.

Вятърът от запад-северозапад, в това число и по Черноморието, ще се усили. През сутринта тук-там видимостта ще е понижена, през по-голямата част на деня ще бъде слънчево, а след обяд по южното крайбрежие ще превали.

И в планините ще бъде прохладно. Ще духа мощен, по високите и открити елементи - плевел вятър от запад. Ще бъде слънчево. През втората половина на деня ще има повече облаци и на доста места ще има превалявания от дъжд, над към 1800 метра - от сняг.

На Балканите ще се задържи топло за началото на януари. Ще бъде най-вече облачно, тук-там – с валежи от дъжд, а преди обяд – и мъгливо.

С превалявания ще бъде за следващ ден в доста региони от Западна и Централна Европа. Причината – просторен многоцентров циклон, който дефинира времето в по-голямата част от континента. Екстремно студено ще остане в Североизточна Европа, с оптимални температури под - 15°.

У нас, в петък температурите ще се задържат без основна смяна. Ще има и доста слънчеви часове. В събота ще има повече облаци, само че ще завали през нощта против неделя, първо дъжд. С превалявания ще бъде и през идващите дни, като с идното захлаждане във от ден на ден региони дъждът ще премине в сняг.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР