Днес максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, малко

...
Днес максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, малко
Коментари Харесай

Облачно на запад, на изток - повече слънчеви часове

Днес оптималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, малко по-ниски по Черноморието, в София – към 18°-19°. Главно над Западна България ще бъде облачно, тук-там, със слаби превалявания от дъжд, до момента в който над Източна ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан вятър от изток-югоизток.

Вечерта и през нощта на множеството места преваляванията ще спрат. Ще бъде съвсем безшумно, единствено в Североизточна България ще духа до сдържан югоизточен вятър. Минималните температури ще са сред 10° и 15°, в София – към 10°.Утре ще се задържи облачно, а тук-там, още веднъж в западната половина от страната, се чакат краткотрайни превалявания, вероятни са и гръмотевици. Максималните температури ще се покачат и ще са сред 22° и 27°, в София – 22°, а по Черноморието - към 18-20 градуса. Вятърът ще бъде сдържан и ще се ориентира от изток-югоизток.

Облачно, с превалявания и гръмотевици ще е времето на следващия ден и в планините. Ще бъде и прохладно, ще духа сдържан, по високите елементи краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток.

Температурите и там ще се покачат и в курортите се чакат към 16-17 градуса, на Алеко - към 12.

И на Балканите ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от дъжд в западните и централните региони от полуострова, като в някои области преваляванията ще са интензивни и съпроводени от гръмотевици.

У нас, през нощта против сряда и в сряда преваляванията ще обзет съвсем цялата страна. Ще стартира захлаждане, което ще продължи и в четвъртък, когато още веднъж на доста места ще има превалявания и гръмотевици. През идващите дни до края на седмицата повече облаци и възможност за превалявания ще има единствено в следобедните часове, а дневните температури едва ще се покачат.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР