Днес, Корнелия Нинова за пореден път излъга от парламентарната трибуна.За

...
Днес, Корнелия Нинова за пореден път излъга от парламентарната трибуна.За
Коментари Харесай

Младен Шишков: Нинова за пореден път излъга! За една година – едно ,,законно“ нищо!

Днес, Корнелия Нинова за следващ път излъга от парламентарната естрада.

За следващ път повтори мантрата за “откраднатите ” 500 млн. лв. за язовирите и един издигнат язовир. Но колкото и да следва правилото на Гьобелс, не може да скрие обстоятелствата. Фактите, които са публично оповестени на страниците на съответните институции. А те са:

1. Тези прословути 500 млн. не са преведени предплатено в частни компании, а са предоставени на „ Монтажи “ ЕАД, което е 100% държавно сдружение. То се разпорежда с тях единствено против осъществена активност и доставени материали. Единичните цени на дейностите и материалите са оповестени на страницата им. Също по този начин са оповестени и фактурите – всеки може да се запознае с тях. Толкова по мантрата за “потъналите и откраднати ” милиони. Нито са потънали, нито са откраднати. Срещу всяка изхарчена стотинка стои съответният документ. А парите са си в страната.

2. По отношение на мантрата за “един ремонтиран язовир ”. Видно от фотосите, качени на уеб страницата на „ Монтажи “, и информацията към тях, ремонтирани са десетки язовири. Ето и част от информацията в обобщение:

– Към 17.05.2021 година ДКК ЕАД е упълномощило на „ Монтажи “ ЕАД, обследването проектирането и осъществяването на ремонтно-възстановителни действия по язовирните стени и оборудванията към тях, на 267 язовира.
– Към 31.05.2021 година са утвърдени планове за 196 бр. язовири.
– Открити са строителните площадки на 127 бр. язовира.
– На 10 от горепосочените обекти ремонтно-възстановителните работи са завършени и са признати от ДКК ЕАД.
– Още 25 язовира са с завършили ремонтни действия, като сега се окомплектова цялата строителна документи.
– На 71 бр. язовири от горе посочените са почнали ремонтно-възстановителни работи, а на 20 бр. се прави готовност за тяхното започване в най-кратък период.
– За язовирите, за които не е открита строителна площадка, само че има утвърден механически план от Експертния съвет, според Закона за водите и Закона за запазване на околната среда, тече процедура по координиране на плановете с Регионална инспекция за опазване на околната среда и басейновите дирекции, на чиято територия се намира съответният язовир.

И всичко това е към дата 31.05.2021 година! Когато за последно е актуализирано инфото на уеб страницата. Какво се е случило по-късно – никой не знае!

А целият този размер работа се е извършил за малко повече от година. А не за три години, както твърди Нинова. Защото тя ловко пропуща времето, през което изменяхме законите, и за административна подготовка.

А за година ръководство на смяната се случи НИЩО. Едно огромно НИЩО. Вместо да бъдат завършени всички поправки в границите на този бюджет и да бъде обособен нов – братството на почтените не направи нищо. Язовирите не престават да бъдат рискови, водата продължава да се излива в земята /цитат на Нинова/.
И на въпроса по кое време ще стартират ремонтите на утвърдените към този момент язовири, отговорът беше – “Друг път ”.

Равносметката – за година и половина десетки, стотици ремонтирани язовири от ГЕРБ. По всички законови правила и процедури.

За една година – нищо от смяната! Едно “законно ” нищо!

От Facebook профила на Младен Шишков
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР