Днес Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет

...
Днес Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Нов парк ще изникне в Младост 3 в столицата

Днес Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет ще прегледа предложение на Стефан Марков и зам.-кмета Дончо Барбалов за вложение в парцел в „ Младост-3 “ за основаване на „ Парк със зона за събития, детска и спортна площадка и пъмп трак оборудване “. Средствата ще бъдат обезпечени от Специализирания общински приватизационен фонд и са на стойност до 1 600 000 лева Теренът за парка е добит от страната с решение на СОС през 2016 година и незабавно са подхванати нужните дейности по Закон за устройство на територията за изменение на настоящия Подробен устройствен план и отреждането му за парк за отдих, спорт и развлечения. Към момента е процедирано изменението на Подробен устройствен план, издадена е виза за изследване и планиране и е извършена процедура по Закон за обществените поръчки за правене на капиталов план, който към този момент е подготвен.


„ С осъществяването на плана ще се построи един напълно нов квартален парк в Младост. Този регион е един от най-многолюдните квартали на София. В непосредственост до терена се намират две огромни учебни заведения, спирки на градския превоз, две метростанции, и доста жилищни и публични здания. Изграждането на парк в тази част на София ще усъвършенства средата и качеството на живот на жителите, ще сътвори условия за деен метод на живот и по-чист въздух в квартала. “, споделя ръководителят на финансовата комисия към СОС Стефан Марков.

За обекта се планува напълно нова алейна мрежа, ново парково обзавеждане, осветяване, видеонаблюдение, водни детайли и озеленяване. Алеите са с променлива широчина, като в най-тесния сектор ширината е 360 см, с опция паркът да бъде обслужван от дребен товарен автомобил за сметосъбиране или автомобил със специфичен режим на придвижване. Проектът включва комбинирана детска площадка за две възрастови групи от 0-3 и от 3-12 годишна възраст в партерната част, места за сядане до петното отредено за кафе, където е и разположен сухият шадраван, като акцент и насочен център. Зоната за събития е проектирана с оптимален потенциал 200 индивида. Проектът включва детски и спортни уреди, пейки, маси с пейки, кошчета за боклук, афишна колона, указателни табели и други Общо за цялата територия се планува ново осветяване и видеонаблюдение. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР