Днес извънредно ще заседава Комисията по службите към парламента.Ще бъдат

...
Днес извънредно ще заседава Комисията по службите към парламента.Ще бъдат
Коментари Харесай

Парламентът се задейства. Извънреден ход за “Миротворец”

Днес изключително ще заседава Комисията по службите към Народното събрание.

Ще бъдат изслушани шефовете на службите по проблема с украинския уебсайт " Миротворец ", заяви ръководителят Даниел Митов от ГЕРБ.
-->

" Още през вчерашния ден в Комисията по външни работи обсъдихме този въпрос. Бойко Борисов помоли Министерство на външните работи да ревизира що за уебсайт е това, кои хора стоят зад него, и какъв е този лист въобще.

Темата стана настояща през последните дни, откакто се разбра, че журналистката Диляна Гайтанджиева е попаднала в лист на организацията, в които хората са наричани " врагове " на Украйна.

В него има и други българи, измежду които проф. Иво Христов, доцент Валентин Вацев и депутатът Кристиан Вигенин.

" Към момента нямаме нужната информация, с цел да можем да предприемем институционални дейности.

Затова и през комисията по надзор на службите и през външна комисия ще създадем нужните инспекции ", добави Митов и изрично съобщи, че е неприемливо български жител да попада в описи, които са заплашителни.

До свикването на изключителното съвещание се стигна след инициирана от Българска социалистическа партия подписка. По-рано от левицата настояха ДАНС и службите да се заемат с инспекция на проблема с украинския уебсайт.

" На съвещанието би трябвало да дойдат шефовете на ДАНС, Държавна организация за разузнаване, военно разузнаване и НСО и да осведомят депутатите за уеб страницата „ Миротворец “.

Подписите си под настояването поставиха депутатите членове на комисията от Българска социалистическа партия, ген. Атанасов от ПП-ДБ и „ Възраждане “ ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя акцентира, че това е направено, откакто Митов не е свикал нормално съвещание на комисията, което е трябвало да се организира през днешния ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР