Днес изтича срокът, в който държавата трябва да се договори

...
Днес изтича срокът, в който държавата трябва да се договори
Коментари Харесай

Изтича срокът на процедурата за договаряне на 6 медицински хеликоптера


Днес изтича срокът, в който страната би трябвало да се контракти непосредствено с италианската компания " Леонардо " за покупката на шест хеликоптера за потребностите на незабавната здравна помощ у нас.

Процедурата беше оповестена на 6 януари, с цел да се ревизира дали единственият участник в прекратената социална поръчка може да извърши заданието за доставка на този брой хеликоптери.

В началото на предходната седмица от здравното министерство оповестиха, че са подхванали процедура по непосредствено договаряне за закупуване на медицински хеликоптери, като са отчели вероятността италианската компания да взе участие още веднъж и да усъвършенства офертата си с приемане на поставените условия и график за осъществяване на поръчката, написа БНР.

Оттам обявиха очакване директното договаряне да обезпечи бързо възлагане, тъй че първият от общо шест хеликоптера да бъде доставен у нас до края на тази година.

Прогнозната стойност на покупката на хеликоптерите с нужните съоръжение и инсталация е за близо 163 милиона лв. с Данък добавена стойност. Предвидена е опция за национално дофинансиране, ако се окаже належащо в хода на процедурата по възлагане.

Междувременно от препоръчаното за закриване държавно сдружение " Хели Мед Сървисис " ще дадат информация за процедурата по доставка на хеликоптер, на който ще се образоват бъдещите въздушни медицински екипи. Тя беше затворена в понеделник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР