Днес Италия гласува за намаляване с 1/3 броя на . Провеждат

...
Днес Италия гласува за намаляване с 1/3 броя на . Провеждат
Коментари Харесай

Днес Италия решава дали да намали броя на депутатите си

Днес Италия гласоподава за понижаване с 1/3 броя на.  Провеждат се и локални избори в 7 района и съвсем хиляда града в страната, осведоми ТАСС. Днес изборните секции отвориха тончо в 07:00 ч. локално време и ще работят до 23:00 ч., както и на следващия ден (21.09.20 г.) от 07:00 ч. до 15:00 ч. Според информацията, над 51,5 милиона души могат да вземат присъединяване в гласуването на референдум, който не изисква кворумът да бъде приет за годен . Докато районните и общинските избори засягат надлежно 18,5 и 5,7 милиона гласоподаватели.
Избори за губернатори и членове на районни препоръки се организират в Лигурия, Марке, Кампания, Тоскана, Пулия и Венето, както и във Вале д`Аоста, която има самостоятелен статут. Според наблюдаващите главната битка се чака в Тоскана и Апулия сред претенденти от десния и левия център. Докато претендентите от Движението 5 звезди, което е част от ръководещата коалиция и не можа да реализира съглашение за общи претенденти със съдружниците в обединението на Директива за птиците, се смятат за новобранци при липса на действителни вероятности за победа.
 Италия взема решение на референдум да се понижи ли броят на депутатите Италия взема решение на референдум да се понижи ли броят на депутатите
Италианците ще гласоподават на референдум за понижаване броя на парламентаристите с 36,5 на 100. Вотът ще се организира на 20 и 21 септември з...
В същото време мнозина считат, че референдумът ще бъде индикативен във връзка с оценката на активността на „ петзвездните “, които пристигнаха на власт през 2018 година От тогава партията загуби забележителна поддръжка от гласоподавателите, както се вижда от резултатите от предходни районни и европейски парламентарни избори. Именно " Движението " е основател за понижаване на броя на парламентаристите за икономисване на обществени средства. Ако към този момент утвърдената по-рано в Народното събрание промяна бъде подкрепена от референдум, тогава на идващите парламентарни избори, които би трябвало да се проведат през 2023 година, ще бъдат определени 200 сенатори (вместо актуалните 315) и 400 депутати (вместо сегашните 630).
Гласуването както на референдума, по този начин и в районите трябваше да се организира още през март, само че беше отсрочено заради разпространяването на нов вид ковид. Процесът на гласоподаване е проведен в сходство с всички стандарти за попречване и попречване на разпространяването на ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР