Днес испански ВТС А400М (борд 31-27, р.н. Т23-07) достави в

...
Днес испански ВТС А400М (борд 31-27, р.н. Т23-07) достави в
Коментари Харесай

Испански военен самолет достави оборудване в авиобаза Граф Игнатиево

Днес испански ВТС А400М (борд 31-27, р.н. Т23-07) достави в авиобаза Граф Игнатиево следващата пратка с имущество и оборудване във връзка с идния взаимен “еър полисинг “ с присъединяване на Военновъздушни сили на България и Испания, заяви Pan.bg.

Испанският контингент ще се състои от пет до седем изтребителя EF-2000 Eurofighter Typhoon персонален състав от към 200 военнослужещи.
Други източници загатват за 10 изтребителя, само че към момента няма публично оповестена информация за разрешението, което е обещано от Министерски съвет.

В околните дни се чакат още военно-транспортни самолети, които да транспортират нужното съоръжение и самолето-обслужваща техника, както и персонален състав.

Може да се чака, че изтребителите EF-2000 на испанските Военновъздушни сили да прелетят при започване на идната седмица.

Съвместният " еър полисинг " с испанските Военновъздушни сили ще продължи до края на месец март, а при започване на март се чака у нас да дойдат два " стелт " изтребителя F-35A Lightning II на Военновъздушни сили на Нидерландия, които ще продължат задачата на НАТО до края на месец май 2022.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР