Днес имен ден празнува едно от най-силните имена. Това е

...
Днес имен ден празнува едно от най-силните имена. Това е
Коментари Харесай

Днес трябва да почерпят всички с името Орлин

Днес имен ден чества едно от най-силните имена. Това е Орлин. Името идва от орел и е знак за дългоденствие, проницателност, мощ и мощност. На днешния ден църквата уважава паметта и на св. ап. Акила.

Свети деятел Акила е един от седемдесетте апостоли, възпитаник на свети деятел Павел. Акила бил понтийски евреин и преди да се посвети на християнската религия, живее с жена си Прискила в Италия. Когато император Клавдий гони евреите от Рим, фамилията се мести в Коринт.

В Коринт Акила се прехранва с занаята си – той прави палатки. Когато свети деятел Павел дошъл от Атина в Коринт, той се настанява точно в дома на Акила. Двамата работели взаимно.

 Орел - Орлин

Семейството оказва помощ на светеца в разпространяването на словото Божие. Това става причина да бъдат подложени на разнообразни гонения. Скоро това наложило Акила и жена му да последват деятел Павел в Ефес.

В доста от посланията си деятел Павел приказва за своите сподвижници. След гибелта на Клавдий Акила и жена му се връщат в Рим. Мъжът изнасял проповедите си в доста страни и се допуска, че приел мъченическа гибел от езичници.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР