Днес имаше опасност хората да се уплашат и да не

...
Днес имаше опасност хората да се уплашат и да не
Коментари Харесай

Христо Грозев: Убийството на Навални доведе хората до ниво на безнадеждност

Днес имаше заплаха хората да се уплашат и да не излязат по улиците на Москва. Това, че не се уплашиха и пристигнаха на погребението на демонстрира, че даже в най-голямото мракобесие, има вяра. Те рискуваха личната си независимост, а това не е малко. Това съобщи проверяващият публицист от „ Шпигел ” Христо Грозев в предаването „ Още от деня ” по Българска национална телевизия.

„ Очаквах по време на самото поклонение да има дейни репресивни ограничения. Путин основава безусловно подправен имидж на боголюбив деспот. Страхувам се, че за хората, които скандираха през днешния ден може да има репресивни ограничения, тъй като бяха снимани. Имаше представители на тайните служби ”, изясни той.

„ Убийството на Навални докара хората до равнище на безизходност. В историята на Русия това равнище постоянно е водило до революционни настроения. Винаги в Русия политическата орис се дефинира не от масите, а от елита. Именно елитът може да се опасява, че може да стане обект на нахлуване. Ако елитът се разгневи може да накара Путин да се опасява от възможна промяна ”, разясни журналистът.

Срещу Юлия Навалная няма заплаха от физическа офанзива, а по-скоро от дискредитация. Това се дължи на съветското патриархално общество и ролята на дамата в него, сподели Грозев.

Скриването на тялото на Навални приказва за едно отговорно държание. Това е и обект на идващото ми следствие, сподели още проверяващият публицист.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР