„Днес имахме Изпълнително бюро, разгледахме много въпроси –от общата национална

...
„Днес имахме Изпълнително бюро, разгледахме много въпроси –от общата национална
Коментари Харесай

Нинова към Борисов: По-спокойно, кампанията е на старта – пилците се броят наесен

„ Днес имахме Изпълнително бюро, разгледахме доста въпроси –от общата национална политика до подготовката ни за локалните избори, която е прекомерно напреднала. Ще имаме и пленум на 3-ти септември, на който би трябвало Националният съвет да утвърди първите към стотина претенденти, издигнати от общинските ни структури”, това разгласи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция в централата на партията.

Тя посочи, че ще разяснява думите на премиера, който по думите й наподобява доста нервозен и звучи доста жертван за София.

„ По-спокойно, акцията е още на старта си и ще трябват доста сили до края й – дано ги резервира. Пилците се броят наесен, както е споделил народът, съобщи тя. Нинова изрази мнение, че министър председателят тича много пред вятъра, тъй като социалистите още не са оповестили претендент за София, не са приели платформата си за София, а той към този момент ги дефинира като „ популисти” и като хора, които ще вършат подла акция в София –без да знае какво оферират Българска социалистическа партия в платформата.

И за какво всичко това – тъй като Българска социалистическа партия не издига собствен претендент. Искам да напомня на Борисов, че тези думи сме ги чували, и че не му свършиха добра работа в едни други избори, които загуби пагубно, със същите упреци към Българска социалистическа партия. При това, тогава изправи собствен знаков претендент против нас”, акцентира Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия обърна внимание, че социалистите се обръщат към всички, които желаят да трансформират модела на феодалните ръководства на общините на ГЕРБ. „ Всеки, които желае тази смяна е добре пристигнал - да се сплотяваме.

Днес министър председателят сподели, че нямало потребност от никаква смяна - ние считаме обратното”, безапелационна бе Нинова, като уточни, че първоначално е нужно да се промени слоганът на ръководството на София, който до този миг е бил „ ремонт на ремонта” или „ инспекция на проверката”.

„ Мислим, че е доста належащо да се промени и специфичният отчет на Европейската счете палата, която споделя, че България е с най-мръсния въздух в Европа, и за 9 години в София не е направено съвсем нищо, с цел да се понижи запрашаването. Има и доста огромна потребност и от смяна в това родителите да не стоят непрекъснато на опашки, с цел да си записват децата в детските градини и яслите в София”, добави Нинова и обърна внимание, че може да продължава да изброява с съвсем всички политики, които община София организира като най-ярък образец за феодализацията на общините под ръководството на ГЕРБ.

„ Нашият отговор е това – по-спокойно с упреците, акцията не е почнала, гледайте си вашите каузи. Имате и вие да давате доста отговори за ръководството на общините, за отхвърли ви от някои доста знакови кметове на ГЕРБ до момента. Защо се отказвате – това самопризнание ли е за неуспех?, попита Нинова.

Тя посочи, че доста отговори ще би трябвало да се дават за досегашното ръководство, да се носи отговорност, и прикани да се резервира успокоение и да се организира една хубава, положителна, аргументирана акция. „ Ще я имате сега, в който приемем платформата и чуете нашите послания”, заключи ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР