Днес и утре в Благоевград се провежда кампания за безплатно

...
Днес и утре в Благоевград се провежда кампания за безплатно
Коментари Харесай

Мобилни екипи приемат опасни отпадъци от домакинствата в Благоевград

Днес и на следващия ден в Благоевград се организира акция за гратис приемане на рискови боклуци от семействата в града. Мобилният автомобил, където се предават отпадъците ще се реалокира в разнообразни квартали на града, с цел да е комфортно на жителите. А часовете и местата, на които ще бъде, са качени на уеб страницата на община Благоевград.

Емил Димитров схванал за акцията от интернет. Включва се в нея за първи път като през днешния ден остави остарели изгорели лампи.

" От 5-6 месеца седят в работата. Аз работя в Съюза на слепите в България и сменихме осветлението и 6-7 месеца седят, не дръзвам и неловко е да ги изхвърля където и да е… отлично стана та ги оставих. Да ви кажа искрено се почувствах, че сме част от Европа кола да събира боклуци. Много ме зарадва, че има такова мероприятие, а и други хора донасят всякакви, вместо да седят по боклуците, а и минават други пък ги ровят ", сподели Емил Димитров.

Повечето поданици на града обаче не знаят, че годишно се провеждат сходни акции и постоянно изхвърлят боклуците не на избрани за това места.



От община Благоевград споделиха, че работата на почистващата компания се затруднява, в случай че при битовите боклуци има попаднали и рискови такива, тъй като те не могат да бъдат депонирани на сметището и би трябвало авансово да бъдат изваждани.

" Първо, може да бъде рисково до толкоз, доколкото вероятно се разпилеят кофите за отпадък. Естествено това са химикали, които според от химичния си състав нанасят вреди. Държа да акцентира, че това предаване е безусловно гратис за жителите ", сподели Диана Стефанова основен еколог в община Благоевград.

Предстои да бъде построена и площадка за разделно събиране на боклуци, където хората ще могат да предават когато и да е рисковите акумулатори, електроуреди и медикаментите с изминал период на валидност.

Репортер: Надежда Цинцарска
Оператор: Любен Панков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР