Днес гледаме най-важният въпрос за държавата. Г-н министър председател Донев,

...
Днес гледаме най-важният въпрос за държавата. Г-н министър председател Донев,
Коментари Харесай

Нинова към Донев: Нарушихте Закона за публичните финанси, като не внесохте Бюджет за 2023 г.

Днес гледаме най-важният въпрос за страната. Г-н министър ръководител Донев, вие нарушихте Закона за обществените финанси, тук не написа длъжностен или постоянен кабинет, който и да е, задължен да внесе план за държавен Бюджет до 31 октомври. Вие твърдите, че сте заварили голям брой проблеми, само че оферирате да се удължи този бюджет.

Това съобщи водачът на ПГ на Българска социалистическа партия за България Корнелия Нинова от парламентарната естрада на Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нинова се обърна към министрите в зала и ги попита за какво е тази трансформация. Тя напомни, че някои от тях са били министри в предходното държавно управление, и тогава мнението им за Бюджета е било друго.

Служебният кабинет споделя, че не може да предложи план на бюджета, тъй като не може да прави дълготрайни политики, само че въпреки това подписва покупко-продажби до 2030 година, отвърна Нинова, и попита дали това не е дълготрайна политика.

Нинова разяснява, че в своите претекстове служебният кабинет показва, че е изработил 2 плана за бюджет, само че споделят, че първият е политически. " Първо самопризнание " Страх ни е да внесем бюджет " е това ", разяснява Нинова и добави, че вторият вид също е недопустим, тъй като измененията не могат да бъдат отнесени към съответно политическо болшинство в Народно събрание. " Вие не можете да поставяте условия на депутатите, в което и да е Народно събрание. Ние направляваме вас, а не вие нас ", безапелационна е тя.

Тя се обърна към народните представители и уточни, че предизвикването е пред тях, тъй като служебният кабинет е краткотраен. " Време е да отговорим на това предизвикателство. Предизвикваме ви на този диалог ", сподели още Нинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР