Днес германският министър на икономиката Роберт Хабек изрази опасения, че

...
Днес германският министър на икономиката Роберт Хабек изрази опасения, че
Коментари Харесай

Германски министър: Единството на ЕС за руските санкции се разпада

Днес немският министър на стопанската система Роберт Хабек изрази опасения, че единството на Европейския съюз " стартира да се разпада " преди срещата на върха на следващия ден, на която ще бъде разисквано петролното ембарго против Русия и проектите за понижаване на зависимостта от съветските енергоизточници.

Лидерите на Европейски Съюз ще се срещнат в понеделник и вторник, с цел да обсъдят нов пакет от наказания против Русия, който може да включва и петролно ембарго, както и стратегия, целяща да форсира прекратяването на зависимостта от изкопаеми горива, в това число съветски газ.

" След нападението на Русия над Украйна видяхме какво може да се случи, когато Европа е единна. С оглед на срещата на върха на следващия ден, дано се надяваме, че тя ще продължи по този метод. Но единството към този момент стартира да се разпада ", съобщи Хабек на конференция.

В петък европейските страни се пробваха да реализират съглашение за налагане на ембарго върху морските доставки на съветски нефт, само че позволиха доставките по тръбопроводи - компромис, който да завоюва време на Унгария и да деблокира новите наказания против Москва.

Хабек прикани Германия да приказва с един глас на срещата на върха, вместо да се въздържа от гласоподаване заради разлики в мненията в ръководещата коалиция на страната. Той прикани за сходно единение и другите страни от Европейски Съюз.

" Европа към момента е голямо икономическо пространство с невероятна икономическа мощност. И когато е единна, тя може да употребява тази мощ ", съобщи Хабек при откриването на немското комерсиално ревю Hannover Messe./БГНЕС, Ройтерс
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР