Днес фермери и оранжерийни производители излизат на протестно шествие, което

...
Днес фермери и оранжерийни производители излизат на протестно шествие, което
Коментари Харесай

Фермери и животновъди излизат на протест

Днес фермери и оранжерийни производители излизат на протестно шествие, което ще стартира в 11 ч. от Министерство на земеделието и ще приключи пред Министерски съвет. Според фермерите, ситуацията им е пагубно.

Председателят на Обединени български животновъди (ОБЖ) Бойко Синапов разяснява, че обстановката загрубява и земеделския министър Кирил Вътев не се е справил с това да отстои настояванията на фермерите. Той разгласи, че упорстват за оставката на министър Вътев. В четвъртък ще упорстват за съблюдаване на поетите задължения.

“Вътев се мъчи по всякакъв начин да потвърди, че ние получаваме доста пари и сме добре ” , сподели ръководителят на Асоциацията на биволовъдите в България (АББ) Мария Степанчева. Според нея земеделският министър Кирил Вътев би трябвало да си застане на мястото и да помогне на бранша.

“Нищо от меморандума не е изпълнено. Той е поставил розовите очила и счита, че всичко е окей ” , счита Степанчева.

Тя се обърна и към премиера акад. Николай Денков:  “Г-н Денков, не си затваряйте очите пред проблемите на този бранш. Очакваме да насрочите среща, с цел да кажем проблемите на млечното отглеждане на животни ”.

Председателят на Националната асоциация на оранжерийните производители (НАОП) Велин Георгиев разяснява, че 90% от разноските на оранжериите са сила.

При тези две войни, зимата ще е още по-тежка. Сега е моментът, търсим от министъра да подсигурят газа, да имат сигурност нашите служащи да работят. Както са поставили министър Вътев, по този начин да му намерят друга работа. Движение за права и свободи и ГЕРБ да се вземат ръка да ръка и да сложат експерт ”, прикани той. Георгиев се обърна и към Вътев и прикани да одобри организациите. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР