Днес европейските институции показаха, че работят в интерес на гражданите,

...
Днес европейските институции показаха, че работят в интерес на гражданите,
Коментари Харесай

Мая Манолова Взриви България С Новината, Която Съобщи Току-Що! Ликувай, Народе!

„ Днес европейските институции демонстрираха, че работят в полза на жителите, макар големите стопански ползи на мултинационалните компании “, безапелационна е омбудсманът Мая Манолова. Тя разгласи днешното гласоподаване като огромна победа за България. „ Благодаря на всички, които се включиха в борбата против двойните стандарти при храните в Европейски Съюз. Показахме на Европа, че и ние можем да бъдем огромни и да участваме интензивно в политиките на Съюза. Показахме и на българските жители по какъв начин институциите в България могат да работят дружно за една обективна идея – да защитят достолепието и интереса им “, сподели Манолова.

Промените не разрешават разпространяването на храни и питиета от едни и същи марки с друг състав в границите на Европейски Съюз и разрешат налагането на наказания за нарушителите (не по-малко от 4% от годишния оборот на производителя).

Припомняме, че у нас от 2017 година омбудсманът Мая Манолова организира дейна акция в отбрана на жителите против нелоялни търговски практики на разпространение на артикули от едни и същи марки, само че с по-ниско качество съставки.

Институцията на омбудсмана се бори от три години за припознаване на казуса както от българските институции, по този начин и от европейските. Проведени са изследвания, изпратени са редица писма и заявления до европейския омбудсман, европейски комисари и ръководителя на Комисията Жан-Клод Юнкер. Последно Манолова изпрати писма и на сътрудниците си омбудсмани от европейските страни да се извърнат към евродепутатите от техните страни да гласоподават промени в законодателството, които да забранят двойните стандарти. Общественият бранител в качеството си на жител, дружно с редица български общественици, изпрати петиция до Комисията по петициите в Екологичен потенциал в края на 2017 година, която сполучливо отбрани при започване на тази година. През 2018 година институцията провежда и конгрес на високо ниво в границите на българското европредседателство, на който еврокомисар Вера Юрова разгласи края на двойните стандарти при храните посредством „ Новия търговски механизъм за потребителите “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР