Днес емирът на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани

...
Днес емирът на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани
Коментари Харесай

Емирът на Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани е на държавно посещение в България


Днес емирът на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани ще бъде на първото си държавно посещаване в България по покана на президента Румен Радев.

Перспективите за следващо развиване на двустранните връзки сред Република България и Държавата Катар и задълбочаването на връзките сред капиталовите, бизнес и университетските среди на двете страни, ще бъдат измежду акцентите в диалога на двамата държавни глави, оповестиха от прессекретариата на президента.

На срещата на „ Дондуков “ 2 се чака да бъдат разисквани и бъдещи партньорства в областите на стопанската система, енергетиката, селското стопанство, превоза, търговията и туризма.

Церемонията по формалното посрещане на Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани ще се състои от 10.00 часа пред постройката на президентската институция на „ Дондуков “ 2.

Двамата държавни глави ще проведат среща „ на четири очи “ на „ Дондуков “ 2, след което ще се проведат пленарните диалози на формалните делегации на Република България и Държавата Катар.

В рамките на визитата на Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани ще се организира Българо-катарски бизнес-форум с присъединяване на над 60 представители на компании от Държавата Катар.

В програмата на държавното посещаване е планувано да бъдат подписани редица документи за двустранно съдействие в региона на предприемачеството, образованието и науката, енергетиката, младежта и спорта.

По време на визитата си в България Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани ще беседва и с министър-председателя Бойко Борисов. Двамата ще обсъдят задълбочаване на двустранното съдействие в необятен набор от области, както и опциите за взаимни планове и насърчаването на връзките сред капиталовите, бизнес и университетски среди в двете страни.

При визитата на Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани ще бъдат подписани и три меморандума в региона на енергетиката, младежта и спорта и образованието в Министерския съвет, оповестиха от пресслужбата. /БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР