Днес, експерти на Държавен фонд Земеделие“ и Министерство на земеделието,

...
Днес, експерти на Държавен фонд Земеделие“ и Министерство на земеделието,
Коментари Харесай

Експерти провериха първата от 14-те къщи за гости по Програма за развитие на селските райони 2014-2020

Днес, специалисти на Държавен фонд „ Земеделие “ и Министерство на земеделието, храните и горите направиха инспекция на къща за посетители. Кандидатът в подал планово предложение посредством МИГ Лясковец-Стражица за финансиране на план,,Създаване и развиване на нови туристически услуги в къща за посетители „ ЕПОХИ ОТ 1871 ” по Програма за развиване на селските региони (2014-2020 г.). Стойността на желаната дотация е в размер на 74 804 лева

„ Къщата за посетители в Лясковец, която през днешния ден бе тествана, е изцяло изрядна и дава отговор на всички условия. Тя съществува от 2015 година и се употребява по предопределение, има указател на нощувките и гостите “. Това разгласи след осъществената инспекция Стефан Спасов, шеф на отдел в Министерство на земеделието, храните и горите. Той добави, че къщата е посещавана от български и задгранични туристи - от Португалия, Франция и Румъния. На месец са регистрирани към 150 нощувки, което приблизително е към 5 нощувки дневно. При инспекциите са открити документи за нощувки от ноември 2015 година до сегашния миг, което значи, че къщата действа по предопределение. Представени са документи за платени налози за всички години - от 2015 до 2018 година Платени за 2019 година са и туристическите такси към Община Лясковец.

“Къщата като разноски дава отговор на Стратегията за локално развиване на МИГ Лясковец - Стражица, към която притежателите й са кандидатствали през предишния програмен интервал и към която са подали планово предложение за сегашния ”, сподели още Стефан Спасов.

„ Изготвените от проверяващите протокол и отчет от инспекцията ще бъдат предоставени на ДФЗ. От Фонда ще прегледат плана за допустимост и ще извършат спомагателни инспекции “, добави специалистът.

Медии дефинираха къщата да бъде първата посетена, като следва да бъдат тествани още 13 плана кандидатствали за развиване на туристически действия. Поредността на визитите на останалите 13 плана още веднъж ще бъде избрана от медиите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР