Днес е заключителният етап на командно-щабнo учение “Действия при повишена

...
Днес е заключителният етап на командно-щабнo учение “Действия при повишена
Коментари Харесай

Над 1800 военнослужещи завършват командно-щабнo учение на полигона "Ново село"

Днес е заключителният стадий на командно-щабнo обучение “Действия при нараснала зоркост ” на образователен полигон „ Ново село “.

В него се включват над 1800 военнослужещи, a военният министър ще го следи. Военнослужещите от бойната група на НАТО показват качества при водене на отбранителни дейности.

Военният министър организира среща с италианския дипломат

Участват военни формирования от Сухопътните войски, военнослужещи от италианската бригада „ Пинероло “, и елементи от многонационалната бойна група на НАТО с рамкова страна Италия, на която България е страна-домакин.

Военните показват качества при водене на отбранителни бойни дейности. Целта на учението е да се показват качествата на бригада “Пинероло ” за командване и ръководство на многонационални формирования. Участват военнослужещи от Албания, България, Гърция, РСМ, Италия, Черна гора и Съединени американски щати. 200 български военни вземат участие с бойна пукотевица от маневрената рота от Сухопътните войски на България.

Военният министър трябваше да изясни в Народното събрание какво ще изпращаме в Киев, а също - ще има ли български военни там

Тук са още началниците на защитата на България и на Италия адмирал Емил Ефтимов и адмирал Джузепе Каво Драгоне, висши офицери от българската и италианската войска и от структури на НАТО. Успоредно с демонстрациите на бойните качества следим и тактическо обучение „ Ответен удар “, което се организира на образователен полигон „ Корен “ - комуникационно-информационна система за видеонаблюдение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР