Днес е забранено придвижването в горските райони на Халкидики поради

...
Днес е забранено придвижването в горските райони на Халкидики поради
Коментари Харесай

Забрана за придвижване в горските райони на Халкидики поради висока опасност от пожари

Днес е неразрешено напредването в горските региони на Халкидики заради висока заплаха от пожари, съобщи гръцката телевизия Скай.

По-конкретно неразрешените региони обгръщат гористите местности в общините Касандра, Ситония, Аристотели и  Полигирос. 

Забраната е от 07:30 часа през днешния ден до 07:30 на следващия ден заран, само че предстои на удължение при положение, че ограниченията за сигурност постановат подновяването ѝ. Тя важи както за пешеходци, по този начин и за транспортни средства. Нарушителите се санкционират с санкция от 300 евро. 

Междувременно националната телевизия ЕРТ съобщи, че заплахата от пожар е доста висока в девет области на страната, измежду които и упоменатия район на Централна Македония в Северна Гърция, написа Българска телеграфна агенция. 

От метеорологичните служби предвиждат доста мощни ветрове доникъде на месеца, като през днешния ден температурите ще доближават до 35 градуса в столичния регион Атика и до 33 градуса в северните елементи на страната. 

Медията осведоми също за пожар, който е избухнал през вчерашния ден следобяд край Триполи в Централен Пелопонес. Ситуацията все още е овладяна, като на мястото се намират 92 пожарникари с 14 транспортни средства и 6 пешеходни екипа, а при изгрев слънце в потушаването на пламъците са се присъединили и летателни средства.  

За предизвикването на пожара е обвинен 29-годишен мъж. 

Гръцките управляващи припомнят на жителите при положение на зародил пожар неотложно да се свържат с противопожарните служби в страната на номер 199. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР