Днес е вторият ден от държавното посещение на председателя на

...
Днес е вторият ден от държавното посещение на председателя на
Коментари Харесай

Путин и Си обсъждат войната в Украйна, ще има ли натиск от Пекин

Днес е вторият ден от държавното посещаване на ръководителя на Китайската национална република Си Цзинпин в Русия. Започват формалните руско-китайски договаряния, първо в стеснен, а по-късно и в уголемен състав.

Очаква се двете делегации да обсъдят икономическото и военнотехническото съдействие, както и да подпишат редица двустранни документи.
-->
Вчера Путин и Си имаха неофициална среща в Кремъл, която продължи повече от четири часа. Една от обсъжданите тематики беше оповестената в края на февруари “Позиция на Китай по политическото контролиране на украинската рецесия ”.

„ Внимателно се запознахме с вашите оферти за контролиране на острата рецесия в Украйна. Знаете също по този начин, че постоянно сме открити за договаряния. Безспорно ще обсъдим всички тези въпроси, в това число вашата самодейност, към която се отнасяме с почитание “, уточни Путин.

Белият дом прикани през днешния ден Си Цзинпин да употребява актуалното си посещаване в Москва, с цел да повлияе на съветския президент Владимир Путин да зачита украинския суверенитет и да приключи съветската война против Украйна, съобщи Ройтерс.

Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност към Белия дом, сподели пред кореспонденти, че Съединени американски щати са обезпокоени, че Си ще повтори апелите си за преустановяване на огъня, вследствие на което съветските сили ще останат на суверенна украинска територия.

Кърби сподели също, че Си би трябвало да беседва и с украинския президент Володимир Зеленски за последствията от войната за Украйна.

" Насърчаваме президента Си да окаже напън върху президента Путин директно за нуждата да зачита суверенитета на Украйна и териториалната й целокупност. Светът и съседите на Китай сигурно ще наблюдават деликатно " протичащото се, сподели той.

Си и Путин наподобява, че са свързани по-скоро " от нещо като брак по сметка ", в сравнение с от обвързаност, отбелязва Кърби. " Тези две страни от дълго време се нервират от лидерската роля на Съединени американски щати в целия свят ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР