Днес е прецедент. Чуха се над 50 отрицателни становища и

...
Днес е прецедент. Чуха се над 50 отрицателни становища и
Коментари Харесай

Нинова: Днес е прецедент! Двойното гражданство удря националния интерес

Днес е казус. Чуха се над 50 негативни мнения и нито едно положително. Няма подобен законопроект. Този отчет ви отряза главите  - на правосъдната промяна и на създателите на този текст. Нито един не споделя една добра дума. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада. С нейното изявление стартира дебатът за измененията в конституцията. Те се гледат на първо четене от депутатите.  

" Не отбрана, а посягане на националния интерес съставлява допускането депутати, министри и президент да са хора с двойно поданство ", обяви Нинова.  " Никога няма да подкрепим висши държавни ръководители да са с двойно поданство ", добави тя.

После се спря на текста за националния празник и прикани вносителите, и най-много водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, да пристигна и да каже, че сред първо и второ четене ще бъде отдръпнат.

Лидерът на Българска социалистическа партия обърна внимание, че работата на едно служебно държавно управление не зависи от неговия министър председател, а от неговите пълномощия. " Истинското решение е, че пълномощията на служебния кабинет се дефинират със специфичен закон и тогава да седнем и да обсъдим. Това, което в този момент вършиме е реплика ", съобщи още Нинова.  

Тя попита с какви искания на велики адвокати потеглят откакто одобряват ремонти от компетенцията на Велико национално заседание. 

По правосъдната промяна тръгвали с провал, тъй като предложенията не били такива, които могат да се одобряват от Обикновено национално заседание.

" Кое от тези оферти прави процеса по-бърз, по-справедлив? Кое предложение взема решение тематиката правдивост, тези оферти са следващ опит да се овладее правосъдната система?, счита Нинова.

Тя доста харесала изявление на Владислав Славов от Съюза на юристите, че влакът не отминава, а идва против нас.  " 41 страници неоправдателна присъда на тази конституционна промяна ", върна се още веднъж към отчета Нинова. Тя сподели, че в предложенията нямало и минимален детайл на публичен контракт.

" Това е нищо, това е политическа мизерия, която води до разграждане на държавността. Нито един апетит от Българска социалистическа партия за България ", приключи Нинова.     

  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР