Днес е последният ден, в който стопаните на домашни прасета

...
Днес е последният ден, в който стопаните на домашни прасета
Коментари Харесай

Последен ден за умъртвяване на домашните прасета в Южна България

Днес е последният ден, в който стопаните на домашни свине от Южна България би трябвало непринудено да умъртвят животните, подсети БНР. След това свинете ще бъдат евтаназарина и загробени.
Страната ни ще получи 2,9 млн. евро помощ от Европейски Съюз за справяне с чумата До 30 дни би трябвало да получим още 11 млн. евро за отплата на към този момент премахнати огнища на чумата в свинекомплексите
В петък стана ясно, че 30-те кметове на пазарджишки села, които поеха ангажимент пред премиера Бойко Борисов да убедят своите съселяни да изпълнят нареждането, оповестиха, че няма да позволен екипите от Агенцията за сигурност на храните в дворовете на хората.

В петък стана ясно, че 30-те кметове на пазарджишки села, които поеха ангажимент пред премиера Бойко Борисов да убедят своите съселяни да изпълнят нареждането, няма да удържат обещанието.
Откриха елементи от трупове на свине в дере край село Гавраилово Според локалните хора това са боклуци oт всеобщото кръвопролитие поради ограниченията на страната против африканската чума
Междувременно бяха открити чували с разложени скотски остатъци покрай сливенското село Гавраилово. Според локалните хора това са боклуци oт всеобщото кръвопролитие на свине поради ограниченията на страната против африканската чума.

Протестите против умъртвяването на домашните свине в разнообразни региони на страната не престават.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР