Днес е последният ден, в който можете да подадете в

...
Днес е последният ден, в който можете да подадете в
Коментари Харесай

Последен ден за подаване на данъчните декларации за доходи

Днес е последният ден, в който можете да подадете в период декларацията си за приходите, получени през 2021 година За тези, които считат да го създадат онлайн, данъчната акция за обявление на приходите, получени от физически лица през 2021 година, завършва в среднощ през днешния ден и в 17,30 ч. за избралите да подадат формулярите си на хартия в офисите на приходната организация. Декларацията може да бъде изпратена и посредством пощальон, като важи датата на приемането на пратката от компанията.

Всички, които имат публикуван ПИК, могат да се възползват от електронното подаване на декларацията за облагане на приходите. За втора година формулярът е автоматизирано запълнен и единственото, което се изисква е да ревизирате деликатно данните си за сходство и да извършите стъпките с натискане на бутона " Потвърди ", който се появява при обзор на документа.

Близо 655 000 жители са подали годишните си данъчни заявления в Национална агенция за приходите досега, като над 82% от тях са го създали по интернет. 

Предварително попълнената данъчна декларация е предпочетена от близо 70% от заявилите приходите си досега, допълват от Национална агенция за приходите. Всеки, който има ПИК или КЕП има достъп до нея през. 

Срокът за заплащане на заявения налог за довнасяне по годишната декларация също изтича през днешния ден, напомнят от Национална агенция за приходите. Най-удобният метод за внасяне на налога е по електронен път с дебитна и кредитна карта. Услугата „ “ е налична с ПИК и КЕП в Портала за е-услуги на Приходната организация, като за заплащания с т.нар виртуален ПОС не се дължат такси. 

Физическите лица, извършващи активност като търговци, както и едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, подават годишните си заявления за приходите до 30 юни 2022 година В случай, че едноличен търговец или регистриран аграрни собственик, който се полза като Едноличен търговец, е получил и приходи, които не са свързани с тази му активност, като да вземем за пример от наем, те се заявяват в период до 3 май. 

Повече информация за попълване на декларациите и за заплащане на дължимите налози може да се получи на телефона за информация: 0700 18 700 на цената на един диалог, съгласно цената на мобилния оператор или в уеб страницата на Национална агенция за приходите. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР