Днес е последният ден , в който животновъди и пчелари

...
Днес е последният ден , в който животновъди и пчелари
Коментари Харесай

До днес могат да се подадат заявления за подпомагане по схемата Де минимис

Днес е последният ден, в който животновъди и пчелари могат да подадат заявки за финансово подкрепяне по схемата „ Де минимис “.

Фонд „ Земеделие " разполага с бюджет от над 30 млн. лв. за тази помощ. Предвиденият бюджет по помощта „ Де минимис “ за фермери, отглеждащи крави, биволи, овце-майки и кози-майки е 25 660 000 лв.. На финансиране подлежат стопани, получили подкрепяне по схемите за обвързано подкрепяне за животни за Кампания 2019 и подали годно заявление за директни заплащания за 2020-а.

Ясни са и ставките - до 40 лв. за животно ще получат фермерите, отглеждащи млечни крави като сумата е за първите 50 животни, а всяко последващо получава до 20 лв.. До 80 лв. е подпомагането за биволи. Животновъдите могат да създадат информация за всички ставки в дирекциите „ Земеделие “, заяви БНР.

Ресурсът по „ Де минимис “ за пчеларите е 5 млн. лв.. Финансовата поддръжка ще покрие част от разноските за развъждане на пчелните фамилии и за възобновяване за загубите от ниските добиви на мед.

Подпомагането ще е до 7 лв. на пчелно семейство като по данни от Регистъра на земеделските стопани пред 2020 година на територията на страната се отглеждат над 700 000 пчелни фамилии от над 6 000 стопани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР