Днес е последния ден на първата от две години насам

...
Днес е последния ден на първата от две години насам
Коментари Харесай

Последен ден от срещата на Г-7: Лидерите ще обсъждат климатичните промени и план за развиващите се страни

Днес е последния ден на първата от две години насам среща на върха на водачите на клуба на най-богатите страни в света Г-7. Въпреки че се очакваше главните акценти на срещата да бъдат ограниченията, които да не позволен повтаряне на международната рецесия, породена от COVID-19, вчерашния ден сервира изненади.

Събота приключи с в неофициална конюнктура на барбекю на плажа, само че както се пошегува един анализатор тук, още в ранните следобедни часове градусите на срещата се нажежиха и въглените запариха под краката на английския министър председател. На една от двустранните срещи сред Борис Джонсън и немският канцлер Ангела Меркел беше разисквана дестабилизиращата дейност на Китай и Русия. Москва твърдо и поредно отхвърля изказванията на западните водачи, че нейната дейност е нападателна.

Bъпpeĸи чe Бpeĸзит нe бeшe чacт oт oфициaлния днeвeн peд нa cpeщaтa нa въpxa, въпpocът бeшe пoвдигнaт нa cpeщитe мeждy Джoнcън и лидepитe нa Европейски Съюз. Френският президент Еманюел Макрон в прав текст е декларирал, че Англия би трябвало да поддържа съглашението за Брекзит, което е подписала.

Проблемът довел до напрежеие на срещата е, че Европейски Съюз иcĸa дa зaщити cвoитe пaзapи, нo eфeĸтивнa гpaницa в Иpлaндcĸo мope, cъздaдeнa oт Ceвepнoиpлaндcĸия пpoтoĸoл, oтpязвa бpитaнcĸaтa пpoвинция oт ocтaнaлaтa чacт нa Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo.

Извън тези проблеми, американски представители оповестиха проект, чиято цел е да се обезпечат към 40 трилиона $, с цел да може бедните и разрастващите се страни да настигнат богатите в региона на инфраструктурата.

Очаква се планът да помогне на страни в Латинска Америка, Африка или Азия, да се възстановят след пандемията от COVID-19, като се концентрира върху климата, опазването на здравето, цифровизацията и битката за неравенството. Има изгледи самодейността да бъде включена през днешния ден в заключителното официално съобщение на водачите от Г-7 като опция на китайската самодейност " Един пояс, веднъж ", възлизаща на трилиони долари.

Последните две сесии от срещата през днешния ден ще бъдат за отвореното общество и климатичните промени. Специално послание към международните водачи ще насочи сър Дейвид Атънбъро, който се трансформира в един от най-влиятелните гласове за отбрана на природата.

След 16 ч. се чака и специфична конференция на Борис Джонсън.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР