Днес е погребението на звукорежисьора от радио Варна Герасим Старчев

...
Днес е погребението на звукорежисьора от радио Варна Герасим Старчев
Коментари Харесай

Погребението на звукорежисьора от Радио Варна Герасим Старчев е днес

Днес е погребението на звукорежисьора от радио " Варна " Герасим Старчев - Геро, оповестява медията. Той ни напусна без време в нощта на събота против неделя.

``
реклама

" Загубихме слънчевия почерк на музикалното си оформление. Загубихме ритъма на сърцето. Геро умееше да хваща пулса на аудиторията, да провокира вълната на положителното въодушевление посредством песните, които избираше. И даже да накара хора в инвалидни колички да танцуват... Всички да мечтаят и да се почувстват добре в един друг божествен свят, който с лекост създаваше в ефира.

Меломан по природа, с богатите си знания, и без приключена Консерватория, слагаше в дребния си джоб тези, които дълги години са учили доста. Неговатата музикална просвета бе на международно равнище, с помощта на плочите, които от ранно детство татко му като моряк носи от целия свят.  Можеше да откри подобаваща мелодия за всяко мл (така назоваваме записите, които излъчваме). И постоянно пускаше най-точната. Защото кодът на нотите бе генетично заложен в кръвта му.

Геро беше безподобен импровизатор, а в границите на единствено едно предаването от време на време съчетаваше от родопски гайди до мексикански мариачи. В невероятна фонична симбиоза. Извън рамките и рестриктивните мерки, над нещата.

Шарен, пъстър, цветен, великодушен, необятно скроен като човек. Преди всичко Човек!

Няма думи, които да опишат вселената на Геро. "

Ваня Славова

Опелото на Геро е в 10 ч. през днешния ден - 11 февруари, на гробищния парк в с. Тополи.

Светъл да е пътят ти, приятелю!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР