Днес е първото пленарно заседание, на което депутатите трябваше да

...
Днес е първото пленарно заседание, на което депутатите трябваше да
Коментари Харесай

Може ли да се влезе в парламента без сертификат или тест

Днес е първото пленарно съвещание, на което депутатите трябваше да влязат по новите правила - със зелен документ или с негативен тест за Covid.

Част от народните представители обаче не се съобразиха с условията и се възползваха от правото си да не могат да бъдат спирани от НСО.

Депутатите от „ Възраждане “ и депутати от „ ИТН “ влязоха в Народно събрание единствено с картата си за народни представители, без да покажат зелен документ или резултат от негативен тест.

За останалите присъстващи в постройката на Народното събрание разпоредбите важаха. Под 30 души се възползваха от опцията да се тестват в мобилната лаборатория, ситуирана до формалния вход на Народно събрание.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов изясни за какво е избрал да влезе, пренебрегвайки условията:

„ Показах документа, който ми е даден от българските гласоподаватели – пропускът ми като депутат. Това е нещо, което нарушава правата на милиони българи и аз не желая с нищо да съм по-различен от тях. Призовавам ги както ние народните представители, по този начин и те да не извършват тези антиконституционни решения, които насаждат дискриминация и разделяне в обществото.  
Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов още веднъж отхвърли да отговори на въпросите на медиите.
 Народното събрание обезпечи два лабораторни пункта наоколо до входовете на двете сгради/БГНЕС
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР