Днес е моят 37-ми рожден ден. Трябва да призная, че

...
Днес е моят 37-ми рожден ден. Трябва да призная, че
Коментари Харесай

37 урока за живота от една жена на 37

" Днес е моят 37-ми рожден ден. Трябва да призная, че пътуването ми дотук бе доста забавно. Обръщайки се обратно и анализирайки извървения път и многото етапи от моя живот, съзнавам по какъв начин всеки стадий, всеки триумф, неточност, успех и случай, когато сърцето ми е било разрушено, е изиграл своята основна роля, с цел да се озова през днешния ден тук, където съм. И без значение от тежките прекарвания, които съм имала, обичам всичко, което животът ми е поднесъл . "

С тези проникновени думи стартира една от най-четените публикации на Huffington Post. Публикувана на 26 януари 2014 година, през днешния ден тя към момента е измежду най-споделяните изявления на изданието. Неин създател е Дон Гласкин – създател, бизнес бизнесмен, нравствен преподавател, брачна половинка и майка на две деца, която списва своя лична графа в " Huffington Post ".

Както издават заглавието и уводът,  статията е въодушевена от равносметката, която Гласкин прави за живота си точно на 37-мия си рожден ден, а повода да бъде преведена на редица езици и публикувана от хиляди консуматори на обществените мрежи, са 37-те житейски урока, които авторката счита, че е усвоила и биха били от изгода на всяка жена и всеки човек, стремящ се към самоусъвършенстване и пълностоен живот.

Преди да пристъпим към уроците, поместваме и остатъка от встъплението на публикацията:

" От ученолюбиво и свито момиченце, през артистична и в немалка степен непокорен настроена тийнейджърка, до безгрижна мечтателка на 20 и няколко години с от време на време проявяваща се дива страна, метаморфозите, които претърпях в младите си години, бяха предостатъчно доста и огромни. Сега, карайки 30-те, нося в себе си няколко пъти по-голямо сърце, което прелива от майчина обич, осъзнавайки кое е най-важното нещо за мен в този живот. Опитът, който получих в своите професионални инициативи, също бе като натоварен курс по уроци за живота, бизнеса и себеопознаването ми, като на моменти бях достигах до онази сериозна граница, когато си мислех, че не мога да понеса повече, единствено с цел да бъде възнаградена обилно по-късно за постоянството си и това, че съм довела това, с което съм се захванала, до край.

И в този момент, продължавайки да ходя решително към самата себе си ден след ден и да последвам моята задача да оказвам помощ на хората да реализират фантазиите си с наслада, убеденост и вътрешно успокоение, концентрирах мисленето си върху дефинирането на 37-те най-важни за мен урока за живота. В деня, в който чествам началото на следващото си странствуване към слънцето, желая да споделя тези уроци с вас с вярата, че ще почерпите ентусиазъм от тях. Приятно четене! "

- Щастието идва от вътрешната страна. Прекарваме прекомерно огромна част от живота си, търсейки самопризнание и утвърждение от близките, които ни убягват. В последна сметка се оказва, че от самото начало сме търсили на неверното място. Търсете го вътре във вас самите.

- Бъдете признателни за всичко – за положителното, за неприятното, за грозното. Целият ни живот е един скъп подарък. Удоволствието, болката – всичко е част от пътя, който всеки има да извърви.

- Незначителните на пръв взор промени в метода, по който възприемате нещата, могат да трансформират живота ви изоснови. Когато изпитвате боязън, яд, болежка, просто изберете по-различна позиция по отношение на обстановката.

- Оставайки правилни на себе си, надали ще съумеете да извършите всички щастливи. И въпреки всичко е по-добре да поемете риска да не бъдете харесани поради това, че сте себе си, в сравнение с да бъдете обичани такива, за каквито се представяте, изневерявайки на себе си.

- Светът е нашето огледало. Това, което харесваме в другите, е отражение на това, което харесваме у самите себе си. Онова, което ни разочарова у останалите хора, е очевидна индикация за това кои са нещата вътре в нас, на които би трябвало да обърнем по-сериозно внимание.

- Никой не се появява в живота ни неоснователно. От нас зависи дали и до каква степен ще възприемем уроците, които бихме могли да научим от всеки човек. Колкото повече ни нервира някой, толкоз по-голям е урокът. Вземете си записка.

- Не губете религия. В сложни времена не забравяйте, че Вселената ви пази и всичко ще бъде наред. Ако към момента не сте стигнали до там, вярвайте в личната си преценка и равносметка. Вашето благоденствие постоянно ще бъде подпомагано.

- Никога не приемайте нещата персонално. Това, което вършат останалите, е отражение на това, което се случва в техните лични животи, тъй че е малко евентуално да има нещо общо с вас.

- Една разходка измежду природата може да ви подейства като лек. Да бъдете някъде, където можете да дишате пресен въздух и да се любувате на хубостта на околната среда, избистря мислите, повдига настроението и оказва помощ да се върнете в действителността. В допълнение към това можете да научите напълно нови неща за живота, до момента в който изследвате природата.

- Хората, които са засегнати, нараняват другите. Независимо от това ги обичайте. Разбира се, няма нищо неприятно в това да ги обичате от разстояние…

- Трябва да почувствате едно нещо, с цел да го излекувате. Изправете се пред страховете и слабостите си и се вгледайте в тях, тъй като единствения път за освобождение минава право през тях. Да погледнеш непосредствено в истината е мъчително, само че в дълготраен проект си заслужава да изтърпите болката, убеждавам ви в това.

- Перфекционизмът е заблуда. При това много мъчителна. Отпуснете се. Стремете се към отлични резултати, само че приемете, че можете да допуснете неточност и си позволете да сте щастливи, без значение от крайния резултат.

- Не бъдете като кон с капаци. Не допускайте да концентрирате всичките си старания върху своите лични цели и стремежи, тъй че да станете слепи за хубостта на живота и за хората към вас. Светът е толкоз поразително хубав, когато вървите през него с необятно отворени очи.

- Радвайте се на пътешествието. Крайната цел не е всичко на този свят. Опитайте усета на всички свои победи, даже на най-малките.

- Прошката не касае толкоз другия човек. Тя има отношение към вас и е поради вас самите, защото посредством нея можете да си осигурите свободата и вътрешния мир, които заслужавате. Прощавайте бързо и постоянно.

- Всички ние сме извънредно интуитивни. Когато се научим да стоим притихнали и да се вслушваме в себе си, бихме могли да достигнем до своята изконна мъдрост. Научете се да чувате шепота на сърцето си. То знае пътя.

- Дайте воля на душата си! Бъдете неподправени. На земята няма нито едно друго създание, което да е същото като вас. Прегърнете своята истина от дъното на сърцето си, живейте и дишайте посредством своята воля.

- Ние сме могъщи основатели. Наистина – такива сме. Няма нещо, което да не може да бъде реализирано с твърдоглавие, централизация и неизменност. Не го забравяйте. Бъдете пътеводна светлина за другите и им показвайте накъде да поемат.

- Аз съм изпълнена със светлина. Вие сте осъществяване със светлина. Всички ние сме изпълнени със светлина. Някои хора хвърлят сянка върху своето лично зарево.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР