Днес е много по-лесно да разберете размера си, но все

...
Днес е много по-лесно да разберете размера си, но все
Коментари Харесай

9 грешки, които всички допуснахме поне веднъж в магазин за обувки

Днес е доста по-лесно да разберете размера си, само че към момента не е елементарно да намерите подобаваща чифт, в която можете да отидете на угощение. В този сложен въпрос има доста нюанси, на които нормално въобще не обръщаме.

Не гледайте къде е расположен токчето

Токчето е нужна освен за хубост: тя е проектирана да обезпечава опора за стъпалото. Следователно токчето би трябвало да е строго под петата. Ако се измести по-близо до ръба или центъра на стъпалото, натоварването няма да се разпредели вярно и ще се уморите по-бързо. Особено значимо е това да се вземе поради при избора, необятният ток е постоянен самичък по себе си.

Избор на обувки с високи токчета и заострени обувки

Както прекомерно високият ток, по този начин и прекомерно заострени обувки могат да навредят на краката ни. Ето за какво е по-добре да се даде желание на едно нещо. Например, в случай че избирате висок ток, потърсете по-широк модеь обувки в зоната на пръстите.
Също по този начин и назад, се отнася за заострени обувки.

Не вземаме поради повода, заради която избираме обувки

Може да звучи необичайно, само че не всички маратонки са подобаващи за спорт. Освен това другите типове спортни действия изискват специфични обувки. Например, баскетболистите избират маратонки с висок връх, до момента в който бегачите отдават приоритет на надеждната обезценка и опората. Удобните маратонки за вървене въобще не са подобаващи за спортно игрище.

Въпреки това, маратонките и обувките с плоска подметка са подобаващи за някои спортове: маратонките и всевъзможни обувки без дребен ток на подготовка могат да се носят от щангистите. Плоската подметка ще обезпечи по-добро сцепление при клекове, лежанки и мъртва двигателна сила.

Обръщаме внимание единствено на размер

Размерът е един от най-важните фактори при избора на обувки. Погледнете от близко всички елементи на обувките: отмерено ли са сложени катарамите? Достатъчно здрави ли са? Сигурно ли е пришит декорът? Проверете по какъв начин работи ципът. Например, в случай че избирате сандали, проверете дали те падат при вървене, какъв брой комфортно стоят на крайници и дали презрамките са задоволително регулируеми.

Обуваме обувки единствено на килима

Много магазини за обувки имат килим до огледалото. Често, когато избираме обувки, вървим извънредно по него. Но сладостен мек килим може да направи неприятна услуга. Купчината основава чувството, че подметката на обувката е мека или в нея има спомагателна подплата, която в действителност може да не е там.

Не носим обувки задоволително дълго, когато пробваме

Няколко стъпки очевидно не са задоволителни, с цел да разберете какъв брой комфортна е обувката. Това ще ви попречи да получите положително чувство до последно. Това значи, че е по-вероятно да се изморите прекомерно бързо в нови обувки или да изберете несполучлив чифт. Препоръчително е да изпробвате всеки чифт обувки за към 15 минути, само че не всеки е подготвен за такива подвизи. Опитайте да се разхождате из магазина малко по-дълго, в сравнение с сте привикнали.

Купуваме прекомерно отворени обувки

Тук въобще не става дума за тесногръд традиции. Някои сандали имат единствено няколко презрамки. Малко количество материал не фиксира стъпалото толкоз компактно в обувката. Поради това обувката губи своята непоклатимост. Ако го носите дълго време, краката ви могат да се уморят по-бързо.

Не вземайте поради формата на стъпалото

Не всеки знае формата на стъпалото си и още повече, не всеки взема поради този фактор при избора на жанр обувки. Междувременно анатомичните характерности могат да повлияят на комфорта при носене на избран чифт. И по този начин, главният аршин е дължината на пръстите, в сходство с него има 3 типа крайници. “Египетският ” крайник има най-дългия пръст – палеца. С подобен крайник можете да носите продължен или кръгли обувки, прекомерно тесни или заострени е най-добре да се заобикалят, с цел да не провокират дисторция на пръстите.

При “римското ” ходило, първият, вторият и третият пръст са с идентична дължина. Собствениците на такова ходило ще се усещат комфортно в обувки с кръгли или квадратни обувки. “Гръцкият ” най-дългият пръст е вторият. За такова заострени обувки са идеални.

Мереми обувки в неверни чорапи

За да не основават дискомфорт обувките при носене, би трябвало да ги измерите в тези чорапи или чорапогащи, с които планирате да ги носите. Например, в случай че изберете зимни ботуши, няма смисъл да ги пробвате на тънки чорапи. През зимата най-вероятно ще ви трябват топли чорапи – с тях би трябвало да дойдете в магазина. Това ще ви помогне да изберете обувки, които няма да стискат крайници ви.

На какво на първо място обръщате внимание при избора на обувки?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР