Днес е Международният ден за борба с насилието над жени.

...
Днес е Международният ден за борба с насилието над жени.
Коментари Харесай

Хроника на смъртта: За 10 месеца у нас са убити 28 жени и 3 деца

Днес е Международният ден за битка с насилието над дами. По данни, изнесени в медиите, за 10 месеца у нас са убити 28 дами и 3 деца. Това са почтени и безпомощни жертви на домашно принуждение, оповестява бТВ.

Ето част от хрониката на гибелта през последните години: 

28-годишната Яна Кръстева беше насилена полово и убита в Борисовата градина през 2011 година Осъденият за закононарушението – Николай Русинов – Чеци, първо е пуснат под гаранция, след това – наказан на пожизнен затвор. Окончателното наказване, което получава за убийството след обжалване, е 20 години отнемане от независимост.

Миналата година беше убита Виола Николова – 28-годишна студентка. Приятелят й – Стефан Станев, я намушка с нож от ревнивост. Месеци по-рано някогашната брачна половинка на Стефан няколко пъти подавала сигнали за агресивното му държание. След един от изблиците мъжът даже бил признат в психиатричната болница в Курило. От там настояват, че е употребявал опиати. Въпреки всичко никой не взима ограничения против експанзията му и Стефан убива. След убийството на Виола от прокуратурата признаха, че в случай че не бяха подценили сигналите и недоволствата против Стефан, през днешния ден тя можеше да е жива.

В началото на октомври в Русе беше убита още една млада жена – журналистката Виктория Маринова, изнасилена и след това удушена. Обвиненият за жестокото закононарушение Северин Красимиров е в ареста.

В края на октомври 26-годишният Викторио Александров простреля приятелката си Дарина и едногодишната им дъщеричка Никол след фамилен скандал. Викторио разказва в детайли събитията в дните преди убийството. Според него майката на детето му го е провокирала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР