Днес е Международният ден на възрастните хора. Повече от 80

...
Днес е Международният ден на възрастните хора. Повече от 80
Коментари Харесай

В Дома за стари хора в смолянското село Фатово се организира празнична програма

Днес е Международният ден на възрастните хора. Повече от 80 са живеещите в Дома за възрастни хора с поделение по лежащо заболели в смолянското село Фатово. С какви усеща посрещат празника си хората от третата възраст в дома:

Макар, че Шестата Божа заповед, най-малко в Православието гласи: " Почитай татко си и майка си, в случай че искаш добре да живееш на земята ", в България възрастните хора не са на респект, в България възрастните хора не са на респект. Към нас се отнасят като нещо такова, непотребно съсловие. Толкова занемарени, толкоз обезверени възрастни хора няма на никое място.

Имам възприятието, че от година на година децата по-малко се интересуват от своите родители и постоянно са съвсем подценени отвред.„

Има и хора, които са забравени от околните си, просто забравени, или пък околните им са на работа надалеч в чужбина, не могат да идват постоянно. Всичката тая тъга я компенсира тук личният състав.

Както всяка година, по този начин и през днешния ден, в Дома за остарели хора в смолянското село във Фатово се провежда празнична стратегия с присъединяване на членовете на Съюза на инвалидите от Смолян.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР