Днес е кулминацията на тържествата в Батак посветени на 142-та

...
Днес е кулминацията на тържествата в Батак посветени на 142-та
Коментари Харесай

Днес е кулминацията на тържествата в Батак

Днес е кулминационната точка на тържествата в Батак отдадени на 142-та годишнина от експлоадирането на Априлското въстание. Тази вечер от 18,30 ч. в храма-мъченик „ Света Неделя “ ще се отслужи празнична вечерня, ще се поднесат венци и цветя в църквата реликва. От 21.25 ч. ще стартира Тържествената заря-проверка, която ще приключи с концерт.

Проявите не престават и на следващия ден. В 9.30 ч. ще стартира Божествена Света литургия в храм „ Св.Неделя ”, а от 12.00 ч. на пл. ”Освобождение ”- гр.Батак, още веднъж ще има празнична стратегия за гостите и жителите на община Батак, които ще имат безвъзмезден достъп до Историческия музей, „ Балинова къща ” и „ Шарова къща ”.

Учениците от Батак през днешния ден и на следващия ден няма да посещават образователни занятия. Със заповед на кмета на община Батак Петър Паунов, дните 16 и 17 май са оповестени за празнични и трудово неприсъствени. За града и двете села на общината те ще са неработни, а учениците са освободени от образователни занятия, няма да работят и детските градини. Повод са честванията на 142-та годишнина от героичната Априлска епопея в Батак и дните, в които славим героите, отдали живота си в името на своята религия и националност за свободата на Отечеството ни, написа в заповедта на Петър Паунов.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР