Днес е крайният срок за участие в дарителската кампания, организирана

...
Днес е крайният срок за участие в дарителската кампания, организирана
Коментари Харесай

Приключва дарителската кампания на МОН за неделните училища в Украйна

Днес е крайният период за присъединяване в дарителската акция, проведена от Министерството на образованието и науката в поддръжка на учениците от българските неделни учебни заведения в Украйна.
Кампанията се реализира със съдействието на Българския Червен кръст .

В рамките на доброволческата самодейност „ Деца оказват помощ на деца “ са събрани дълготрайни хранителни артикули, хигиенични материали, фенерчета, артикули от първа нужда, раници и други училищен принадлежности. Списъкът е направен от самите неделни учебни заведения и може да бъде открит на страницата на МОН.

На 24 и 25 март 2022 година даренията ще се предават в районните центрове на БЧК в страната, а по-късно пакетите ще бъдат превозени от БЧК до границата на Украйна и признати от локалния Червен кръст.

Вече повече от 10 години МОН подкрепя неделните учебни заведения в Украйна към организации на българите там , разясни Наталия Михалевска, шеф на дирекция „ Образование на българите зад граница и учебна мрежа “ в просветното министерство.

Тя посочи, че тази година има 63 работещи неделни учебни заведения към 24 организации , съсредоточени в Запорожка и Одеска области, само че има и такива в Николаевска, Лвовска и Киевска област.

До през вчерашния ден над 750 учебни заведения от всички области в страната са се присъединили в дарителската акция. Участвали са и детски градини.

Повече за самодейността чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР