Днес е един много важен момент за Комотини, Гърция и

...
Днес е един много важен момент за Комотини, Гърция и
Коментари Харесай

Мицотакис: Днес е един много важен момент за Гърция и България, за Балканите и Европа

Днес е един доста значим миг за Комотини, Гърция и България. Това сподели министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис в региона на гръцкия град Комотини, където взе участие в церемонията за приключването на строителството на Междусистемната газова връзка Гърция - България (IGB).

На церемонията участват българският министър председател в оставка Кирил Петков, министърът на енергетиката в оставка Александър Николов и министърът на енергетиката на Азербайджан Парвиз Шахбазов.

Този миг е значим за Балканите и Европа, тъй като тук по-късно няма да създадем гала просто за стартирането на един газопровод, а на план, който сближава Гърция и България, сподели министър председателят на Гърция.

Той напомни, че планът е стартирал през 2009 година, когато двете страни подписаха меморандум за съдействие, а парламентите го характеризираха като обект от национално значение. Приключването му през днешния ден, макар компликациите, през които преминахме, демонстрира огромното му значение през днешния ден. Това е един подтик на общата европейска цел за енергийна диверсификация, добави Мицотакис.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР