Днес е денят за размисъл преди изборите за 45-и парламент,

...
Днес е денят за размисъл преди изборите за 45-и парламент,
Коментари Харесай

Днес е денят за размисъл преди парламентарните избори

Днес е денят за размисъл преди изборите за 45-и парламент, които са първите в страната в изискванията на ковид.

Изборният кодекс не разрешава пропагандата от през днешния ден до привършване на изборния ден. Не е позволено и оповестяването " под каквато и да е форма " на резултати от допитвания до публичното мнение във връзка на изборите. В някои общини продажбата на алкохол през днешния ден е неразрешена, а в други - не.

Днес текат последни мерки по обособяването на така наречен тъмни стаички за гласоподаване в секциите, които са ситуирани в учебните заведения. Членовете на секционните изборни комисии ще получат и машините за гласоподаване, каквито ще има в 9398 от общо 11 983 секции в страната.

Гласуването стартира в 7.00 часа и завършва в 20.00 часа. Изборният ден може да бъде продължен по преценка на Централната изборна комисия, в случай че в 20.00 часа пред изборните пространства има искащи да гласоподават, само че удължаването може да е най-вече с един час - до 21.00 часа.

Кандидатите за народни представители са 6895, издигнати от 30 партии и обединения. Още не е прочут окончателният брой на вписаните в изборните описи, само че по предварителни данни те са 6.7 млн.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР