Днес доброто заплащане не е достатъчен мотиватор. Хората искат работата

...
Днес доброто заплащане не е достатъчен мотиватор. Хората искат работата
Коментари Харесай

Работа или призвание

Днес положителното възнаграждение не е задоволителен мотиватор. Хората желаят работата им да бъде смислена и да има значение за другите. Макар че този факт усложнява работата на мениджърите, той също по този начин открива пред тях нови благоприятни условия. Възможността да персонализират работата на своите чиновници дотам, че тя да се трансформира в освен това – от работа в предопределение.

Според отчета Workforce Learning Report 2019 на LinkedIn, 94% от работещите споделят, че биха се задържали по-дълго в дадена компания, в случай че тя влага повече в тях и ги поддържа в начинанията им. Защо повече компании не вършат точно това? Много евентуално е казуса да идва от обстоятелството, че те не знаят от кое място да стартират.

Идеята за основаване на строго персонализирани работни условия за всеки чиновник наподобява предизвикателна, само че тя надалеч не е непостижима. Ето няколко неща, които може да извършите, с цел да трансформирате работата в предопределение.

Институционализирайте поддръжката и благодарността

Проучванията демонстрират, че даже най-малките прояви на добрина у признателност въздействат позитивно както на другите, по този начин и на самите нас. Тези демонстрации също по този начин оказват помощ за поддържането на положителен. „ Важно е да се ангажирате с насърчаването на благодарността и грижата, защото тайната на триумфа е в повторението “, споделя доктор Уагиу Уилям Исхак професор по психиатрия от Cedars-Sinai.

Намерете и използвайте неповторимите мощните страни на всеки чиновник

Разпознаването и развиването на мощните страни на темперамент е обезпечен метод за повишение на удовлетворението на чиновниците от работата.  Експертите по човешки запаси и мениджърите би трябвало да основат функции в работата, които да оказват помощ на хората да развиват неповторимите си качества и да порастват както като експерти, по този начин и като персони.

Превърнете построяването връзки сред обособените чиновници в приоритет

Чувството за съгласуваност с другите е освен съществена човешка нужда, само че и мотиватор, които може да направи една на пръв взор безизходна обстановка в изцяло преодолимо затруднение. Хората могат да изградят възприятие за съгласуваност както със своите сътрудници, по този начин и с компанията за която работят. За да може работата на един човек да се трансформира в предопределение са нужни и двете.

Заздравяването на тези връзки обаче изисква дискутиране на най-различни тематики, в това число такива, които не са свързани с работата. За това е значимо да предоставите на вашите чиновници място и време за отмора и социализиране. Когато мениджърите предизвикват своите чиновници да приказват за своите фантазии и за задачите, които желаят да реализират в живота си, те получават нужната информация, с цел да изградят по-силна връзка сред полезностите и задачата на компанията и самостоятелните желания на хората.

Отбелязвайте както огромните, по този начин и дребните триумфи

Постигането на цели, напредъкът във значим план и придобиването на нови умения и знания са неща, които се отразяват положително освен на съответния човек, може да се похвали с тях, само че и за всички останали. Лидерите би трябвало да намерят метод да покажат на чиновниците си метода, по който тяхната работа оказва помощ на другите. Отбелязвайте всички триумфи на вашите служащи и не пропускайте опцията да оцените приноса, които те имат за растежа на вашата компания.

Инвестирайте във връзката мениджър-служител

Мениджърите оказват голямо въздействие върху метода, по който чиновниците правят работата си. За страдание доста ръководители не влагат нужните старания, с цел да дават на подчинените си това, от което имат потребност. Мениджърите би трябвало да слагат ясни цели на своите екипи, да дават навременна и градивна противоположна връзка и да култивират положителни взаимоотношения със чиновниците си. Много от тези неща изискват обществени умения, чието преодоляване и рационализиране може да отнеме години. За това е значимо да се фокусирате върху тях допустимо най-рано.

Всеки човек има капацитета да бъде по-добра версия на себе си. Компаниите би трябвало да стартират да гледат на този капацитет като на невиждана опция за привличане, обосноваване и опазване на гении. Използвайки упоменатите тук практики, те могат да оказват помощ на чиновниците си да трансфорат отговорностите си от работа в предопределение.

................

Джеф Смит за

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР