Днес депутатите ще решат окончателно дали ще дадат възможност на

...
Днес депутатите ще решат окончателно дали ще дадат възможност на
Коментари Харесай

Решават окончателно ще търсим ли ваксини извън ЕС

Днес депутатите ще решат дефинитивно дали ще дадат опция на кабинета да стартира съвещания с Европейска комисия за доставка на ваксини, получили позволение за приложимост в страни отвън Европейски Съюз, съобщи Българска национална телевизия.

На последното си съвещание Здравната комисия прегледа предлагането на Българска социалистическа партия страната ни да стартира договаряния с Русия за доставка на имунизацията. От Агенцията по медикаментите обясниха, че това е невероятно без утвърждение на Европейската организация по медикаментите. В последна сметка комисията реши да даде опция на държавното управление да стартира съвещания с Европейска комисия за опциите за доставка на ваксини от трети страни.

Предложението на Българска социалистическа партия е Народното събрание да даде опция на държавното управление да договаря непосредствено с Русия за доставка на 'Спутник V ".

" Недостиг на ваксини има и това го знаят и децата в България. И зелените коридори нито са коридори, нито са зелени ", съобщи Георги Михайлов от Българска социалистическа партия.

От Агенцията по медикаментите обясниха, че българското законодателство не разрешава директни договаряния с Русия, каквито водят други страни в Европейски Съюз.

Член 10, където има опция Министерството на здравеопазването да издава позволение за забранен артикул, се касае за лекуване. В случая става въпрос за профилактика и България не може да стартира такава процедура ", съобщи Богдан Кирилов, шеф на Агенцията по медикаментите.

" Всички материали, с които се срещнах, не открих в действителност, че формалното комерсиално название на имунизацията е " Спутник V ", съобщи Даниела Дариткова от ГЕРБ.

От Движение за права и свободи приканиха за консенсус по тематиката. От ГЕРБ предложиха вид, който Българска социалистическа партия поддържа, а по-късно оспори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР