Днес депутатите гласуват промените в Изборния кодекс окончателно в пленарна

...
Днес депутатите гласуват промените в Изборния кодекс окончателно в пленарна
Коментари Харесай

Промените в Изборния кодекс влизат за второ четене в зала

 Днес депутатите гласоподават измененията в Изборния кодекс дефинитивно в пленарна зала.

Във вторник ръководещите от ГЕРБ не съумяха да съберат нужното болшинство в Комисията по правни въпроси, с цел да прокарат предлагането си за мажоритарен избор в един тур за Велико Народно заседание. Против концепцията гласоподава и опозицията, и по-малкият съдружен сътрудник " Обединени патриоти “. Движение за права и свободи също се разгласи твърдо срещу концепцията.

Депутатите потвърдиха решението си гласоподавателите да имат право да избират по какъв начин да гласоподават по време на избори – на машина или с обичайна хартиена бюлетина. Аргументът е, че използването на машина доста затруднява някои гласоподаватели, изключително по-възрастните.

Законопроектът планува опция за машинен избор да има в секциите с над 300 гласоподаватели, а отговорността за закупуването, поддръжката, употребата и съхранението на устройствата болшинството трансферира напълно на ЦИК.

Именно несъгласна с това, в края на август ръководителят на изборната комисия Стефка Стоева подаде оставка. Срокът за номинация на заместител на Стоева изтече на 15 септември в 18.00 часа
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР