Днес BMW Group анонсира нови подробности за развитието на стратегията си

...
Днес BMW Group анонсира нови подробности за
развитието на стратегията си
Коментари Харесай

MINI ще предлага само електромобили

Днес BMW Group анонсира нови детайлности за развитието на тактиката си за електрификация на портфолиото си през следващите няколко години и един от основните акценти в нея е трансформацията на емблемата MINI в производител на напълно електрически автомобили.

От BMW Group анонсират, че MINI ще стартира на пазара последният си нов модел с двигател с вътрешно горене до 2025 година, след което на пазара ще бъдат предлагани автомобили само и единствено с електрическо задвижване.

До 2027 година, 100% електрическите автомобили се чака да образуват минимум 50% от всички продажби на MINI, а до началото на идващото десетилетие цялата продуктова гама на именитата марка ще бъде напълно електрическа.

От MINI анонсират също по този начин, че от 2023 година наследникът на Countryman ще се създава в завода на компанията майка в Лайпциг, като там той ще се сглобява както във версия с мотор с вътрешно горене, така и в напълно електрически вид.

Електрически модели на MINI ще се произвеждат също по този начин от 2023 година и в Китай вследствие на партньорството на BMW Group в страната с Great Wall Motor.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР