Днес беше официално открито изцяло обновеното детско отделение в МБАЛ

...
Днес беше официално открито изцяло обновеното детско отделение в МБАЛ
Коментари Харесай

В Ловеч откриха изцяло обновеното детско отделение в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“

Днес беше публично намерено напълно обновеното детско поделение в МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ . С функционалната промяна е напълно усъвършенствана средата за децата пациенти, родителите им и медицинския личен състав .

Напълно актуализирани са 14 болнични стаи , построени са и четири санитарни възела. Помещенията са напълно реконструирани –доставено е ново здравно обзавеждане и съоръжение , стените са изрисувани с красиви и вдъхновяващи рисунки, подът е затрупан с антибактериална настилка. Обособени са обособени браншове за деца в кърмаческа възраст, дребни деца и юноши. Родителите, които съпровождат децата, ще имат разполагаем кухненски боксове с уреди .

В отделението към този момент има нова чакалня. Подновени са лекарските кабинети и манипулационните . По нов и съвременен метод наподобяват основният вход, фоайето и приемният кабинет. Обособена е свободна зона за игра , където дребните пациенти да се усещат като в естествената домашна среда.

Ремонтът е осъществен по план „ Светулка “ на фондация „ За положителното “ с финансовата поддръжка на фондация „ Америка за България “ и на донори – частни и корпоративни . За напълно обновеното поделение, съобразено със актуалните стандарти, им благодари изпълнителният шеф на болничното заведение Виктор Таслаков . Той благодари още и на доктор Алдин Начков , зам.-кмет на Община Ловеч, който като шеф на лечебното заведение през 2023 година е сложил началото.=

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР