Днес бе потвърдена смъртта на 14-годишно израелско момче, изчезнало в

...
Днес бе потвърдена смъртта на 14-годишно израелско момче, изчезнало в
Коментари Харесай

Насилие избухна на Западния бряг

Днес бе доказана гибелта на 14-годишно израелско момче, изчезнало в окупирания от Израел Западен бряг, откакто бе намерено тялото му, съобщи ДПА, цитирайки публични представители от въоръжените сили.

Момчето е било открито покрай село Малахей Хашалом, само че повода за гибелта му все още не е известна. След изгубването му през вчерашния ден израелски заселници нападнаха палестински поданици. Един палестинец почина покрай град Рамала, а други 25 бяха ранени.

Според очевидци и известия в палестинските медии през днешния ден е имало още принуждение от страна на заселници против палестинци, при което един човек е бил тежко ранен. Агенция ДПА отбелязва, че все още не може да удостовери посредством самостоятелни източници изказванията на двете страни. 

Вчера въоръжени заселници от нелегално населено място влязоха в село Ал Мугаир, на 20 километра североизточно от Рамала. Израелски медии оповестиха, че израелските сили за сигурност влезнали в селото първи, с цел да търсят изчезналото момче. Жителите почнали да хвърлят камъни и запалителни устройства по бойците, като съгласно известията трима от тях са получили леки пострадвания. След това стотици заселници влезнали в селото, с цел да унищожават палестинска благосъстоятелност, настояват очевидци. По данни на администрацията на селото заселниците са запалили десетки коли и няколко къщи.

От началото на войната сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в линията Газа през октомври предходната година броят на насилствените дейности, осъществени от екстремистки заселници против палестинци, се усили, отбелязва ДПА. Зачестиха и конфликтите сред израелските сили за сигурност и палестински бойци. По данни на палестинското министерство на опазването на здравето от началото на войната в Газа при израелски военни интервенции, конфликти или набези са починали 442 палестинци, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР