Днес автомобилният гигант Groupe PSA разкри подробности за изцяло новата CMP

...
Днес автомобилният гигант Groupe PSA разкри
подробности за изцяло новата CMP
Коментари Харесай

CMP: новата модулна платформа за всички градски модели на Groupe PSA

Днес автомобилният колос Groupe PSA разкри подробности за напълно новата CMP (Common Modular Platform) модулна платформа въвеждането в експлоатация на която следва стратегическия проект Push To Pass на компанията и в частност електрификацията на портфолиото на всичките й марки.

От PSA разясняват, че колите на отделните й марки ще употребяват единствено две платформи- добре познатата и потвърдила се като сполучлива на пазара EMP2, която е прадназначена за средноразмерните и горемите модели на колоса и която поддържа консолидираното на зареждаеми plug-in хибридни задвижващи системи, и новата CMP, която ще бъде употребена във всички нови градски модели и компактни SUV предложения на Peugeot, Citroen, DS и Opel/Vauxhall.

Новата платформа CMP, която получи пилотно интегриране в новия DS3 CROSSBACK, ще бъде модулна, като ще разреши разработката както на разнообразни като купе коли, така и на такива с разнообразни задвижващи системи. От идната година платформата ще предложи опция за интегриране на както стандартни задвижващи системи с мотори с вътрешно горене, по този начин и на такива с изцяло електрическо задвижване (eCMP).

От колоса показват параметри от 136 конски сили на електромотора, 50 kWh за литиево-йонната им батерия и възможност за нейното презареждане до 80% за по-малко от 30 минути при приложимост на система за бърз заряд (100kW) и за по-малко от 8 часа с помощта на домашна апаратура WallBox (7.4 kW – 32A). Очакваният свободен пробег е от над 300 километра.

Groupe PSA има намерение да стартира седем нови електрически коли, създадени на платформата eCMP до 2021 година.



От Groupe PSA споделят също по този начин, че CMP платформата предлага отлична модулност, особено във връзка с габаритите на автомобилите- две ширини, три междуосия, три разновидността на задната част и различни варианти във връзка с размерите на монтираните джанти. Модулността на новата платформа е гаранция и за допълнителна совобода и по повод на дизайна на бъдещите модели на отделните марки на групата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР