Днес активисти на Възраждане“ - София свалиха знамето на Украйна

...
Днес активисти на Възраждане“ - София свалиха знамето на Украйна
Коментари Харесай

Възраждане махна украинския флаг от Столична община, общината го върна на фасадата

Днес деятели на „ Възраждане “ - София смъкнаха знамето на Украйна от постройката Столична община, оповестяват от пресцентъра на партията.  

„ Напомняме, че мястото на всяко едно непознато знаме е в посолството, консулството или комерсиалното посланичество на съответната страна в нашата Република. “



От Stolica.bg публикуваха видео от свалянето на знамето в YouTube: 

„ По-късно през днешния ден украинското знаме ще бъде върнато на украинския дипломат. Надяваме се с този добър образец на " Възраждане " да покажем, че непознатите флагове би трябвало да се почитат, а не да се горят “, акцентират от „ Възраждане “.



Припомняме, че през вчерашния ден Костадинов избухна и прикани за избори и протест. В обществените мрежи той популяризира видео, в което декларира: " Решението (за оказване на помощ на Украйна), което беше взето през днешния ден, изцяло делигитимира това Народно събрание. То не е на българския народ. Тези хора тук маскираха себе си като задграничен слугинаж ".

По думите му те са получавали инструкции извън.

" От през днешния ден нататък ние не признаваме това държавно управление за законен представител на българския народ ", сподели той.

По информация на " Дарик ", по-късно знамето на Украйна бе окачено още веднъж на постройката на Столичната община на ул. Московска 33.

До днешните осъществявания на ритуала по издигане и събаряне на украинското знаме се стигна, откакто на 7 април Столичният общински съвет реши да именува две емблематични места в София - „ Героите на Украйна “ и пространство, наречено на името на съветския опозиционер, погубен в центъра на Москва, Борис Немцов. На същото съвещание бе решено и знамето на Украйна да се издига до българското на постройката на Столичната община.

Областната администрация на София върна решението на общинския съвет с аргумента, че са позволени основни нарушавания на материалноправните разпореждания на законите, които водят до изцяло опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет. От управата обявиха още, че са постъпили стотици сигнали от жители. Последва и реакция на съветското посолство в България. Въпреки това обаче общинските съветници още веднъж прегласуваха решението.

Решението на столичните общинари е обект на остри разногласия през последния месец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР