Днес – 9 март, една от най-чувствените и красиви актриси

...
Днес – 9 март, една от най-чувствените и красиви актриси
Коментари Харесай

Орнела Мути на 68 и тайните за нейната младост и красота

Днес – 9 март, една от най-чувствените и красиви актриси в света чества своя 68-ми рожден ден. А за годините си тя наподобява толкоз зашеметяващо, като че ли е разгадала формулата на безконечната младост.

Италианската киноикона, която в предишното едвам не лиши неустоимия Адриано Челентано от фамилията му, през днешния ден е същата онази ослепителна хубавица с чувствени устни, покоряваща усмивка и очи, които все по този начин превземат мъжете с мистериозния си искра. Днес неувяхващата Орнела продължава да излъчва оня магнетичен сексапил, който я трансформира в една от най-харизматичните и ухажвани дами по света. А по какъв начин актрисата съумява да избегне "ударите " на възрастта, самата тя споделя нееднократно пред медиите:



1. Пълноценен сън

Актрисата отдава огромно значение на пълноценния сън. 9-часовият сън, отстранява всякакво възприятие на паника, освежава кожата и се грижи за общото физическо здраве, безапелационна е Мути. Многогодишният ѝ опит демонстрира, че този много простоват метод е доста потребен за общото положение на всяка жена, която желае да остане в добра форма.



2. Не близва алкохол

За да резервира свежия си тип, Орнела от дълго време се е отказала от потреблението на какъвто и да е алкохол. Същото актрисата е направила и с цигарите – неприятен табиет от младостта ѝ.



3. Казва Не на пластичната хирургия

Мути е и разгорещен съперник на пластичната хирургия и в никакъв случай няма да се съгласи с все по-налагащото се напоследък мнение, че благодарение на хирург можеш да си върнеш изгубената хубост. На въпрос, касаещ се до красивия ѝ бюст пък, тя отдава дължимото на времето, в което е кърмила трите си деца.



4. Грижи се за физическата си форма

Орнела тренира постоянно, като главният акцент, на който тя отдава внимание, е не силата, а ритъма на придвижванията. Това я учи на самоконтрол и вярно дишане. Мути е буен последовател и на йогата. Тя е уверена, че асаните, които извършва, са един от най-ефективните способи за поддържане на форма и битка с непотребното тегло.



5. Консумира постоянно плодове, зеленчуци и понякога спагети

Сред продуктите, присъстващи постоянно в менюто на актрисата, са зеленчуците, плодовете, морските блага и... обичаните ѝ спагети. За сметка на това обаче тя от дълго време е изключила от него месото. Все отново звездата признава, че понякога си разрешава похапването на сладкиши или артикули от вида на обожаваната от нея пица, Прави го обаче рядко и в лимитирани количества.

6. Пие доста вода

Актрисата споделя, че пие не по-малко от 2-3 л вода дневно. Италианската хубавица е безапелационна, че честата консумация на вода има извънредно удобен резултат върху косата и кожата на лицето ѝ. Тя спомага за положителния метабилозъм на тялото и прочиства организма от насъбраните отрови.



7. Рядко употребява козметика

Орнела Мути признава, че рядко протяга ръка към декоративната козметика, само че когато я употребява, постоянно избира нежни цветове, които не прикриват нейната характерност. Фон дьо загар поставя извънредно рядко, защото запушва порите и състарява кожата. Актрисата счита, че към възрастта би трябвало да се подхожда метафизичен, да не се прави покруса поради всяка гънка по лицето. "Всяка възраст има своята хубост ", прибавя още Мути.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР