Днес - 80 години след дръзкия подвиг на капитан Димитър

...
Днес - 80 години след дръзкия подвиг на капитан Димитър
Коментари Харесай

Президентът: Капитан Списаревски ще продължава да лети високо

Днес - 80 години след дръзкия героизъм на капитан Димитър Списаревски, името му продължава да въодушевява будните, да предизвика равнодушните, да стряска всеки, който търгува със суверенитета и достолепието на България. Това съобщи президентът Румен Радев, който уважи паметта на българския авиатор Димитър Списаревски. На 20 декември 1943 година водачът намира героично гибелта си по време на бомбардировките над София, до момента в който пази жителите на столицата от офанзивите.

Десетки хора се събраха през днешния ден да отдадат респект пред паметника на капитан Списаревски в столичния квартал " Дружба ", където президентът и висш главнокомандващ одобри строя на почетния часовой. В словото си президентът Радев напомни думите на летеца, че " името на България би трябвало да стои най-високо и да свети като слънце в сърцето ни “. Тези думи тежат с особена мощ във времена на разпад на полезности и нихилизъм, на политическа отпадналост и двуличие, на социална незаинтересованост и загуба на посока, сподели президентът Радев и добави, че със своя огнен живот и героизъм Димитър Списаревски преподава най-важния урок – в случай че желаеме страната ни да напредва, би трябвало да сложим България най-високо и да " свети като слънце в сърцето ни “.

" Колко би трябвало да си самоуверен, с цел да излетиш против неведнъж надминаващ те съперник, с цел да останеш правилен на думите си и да забиеш умишлено самолета си в летящата цитадела, като сложиш самичък завършек на живота си едвам на 27 години? “, сподели президентът, като акцентира, че капитан Димитър Списаревски ще продължава да лети високо и недостижимо, с цел да ни въодушевява със своя образец за чест, достолепие, родолюбие и мъжество.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР