Днес, 4 септември, в Министерството на здравеопазването постъпиха множество сигнали

...
Днес, 4 септември, в Министерството на здравеопазването постъпиха множество сигнали
Коментари Харесай

Фалшив имейл се разпространява от името на Министерството на здравеопазването

Днес, 4 септември, в Министерството на здравеопазването постъпиха голям брой сигнали за електронно известие с подправено наличие, което жители и организации получават на електронните си имейл адреси от името на здравното ведомство.

Манипулативната информация, която се изпраща от адресант „ [email protected]”, гласи:

„ Ние, Министерството на здравеопазването на България, в съдействие с държавното управление на България, желаеме гратис да разпределим гратис маски за лице, респиратори, тестващи машини и друга защитна екипировка covid-19 на всички български регистрирани компании, координирани от Централния съвет на Здравни райони. Попълнете приложената форма и се уверете, че точният брой чиновници и адресът на компанията са написани на този формуляр “.

Министерството на здравеопазването на Република България осведоми всички български жители, получили въпросния имейл, че наличието му е погрешно и по никакъв метод не може да бъде обвързано с Министерство на здравеопазването.

Впечатление прави, че в имейла се цитират несъществуващи държавни органи и нормативни актове, към имейла е атачмънт със подозрително наличие, който предлагаме да не се отваря.

За меродавност създателите на подправеното известие са употребили фотография на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, герба на Р България, реквизити от формалната интернет страница на Министерството на здравеопазването, както и автограф, който не е на здравния министър.

Министерството на здравеопазването остро осъжда сходен жанр спекулации и приканва всички български жители да бъдат сериозни и да ревизират източниците на всяка информация, обвързвана с COVID-19.

За подправения имейл, публикуван през днешния ден от името на Министерството на здравеопазването, към този момент е известена Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР